Ict-budget neemt vooral bij mkb toe

De ict-budgetten groeien de komende periode vooral bij het midden- en kleinbedrijf, terwijl de budgetten van grote ondernemingen overwegend zullen dalen. Dat concludeert Ernst & Young in de tweemaandelijkse ICT Barometer.

De groei van het mkb vangt echter maar voor een gedeelte de investeringsdaling van de grotere ondernemingen op. Vooral kleine bedrijven willen de komende tijd pc's en software aanschaffen, ict-projecten starten en ict-specialisten in dienst nemen. Bij grote ondernemingen is de animo voor het inhuren van externe specialisten juist tanende. Het mkb geeft aan ook beveiliging hoog op de agenda te hebben staan.
 
Jacob Verschuur, directeur ICT Leadership bij Ernst & Young, concludeert uit het onderzoek dat ict-dienstverleners zich meer moeten richten op het mkb. "Als in april vorig jaar signaleerden we een duidelijke groeicurve bij het mkb. De resultaten van nu zijn opnieuw een signaal dat de ict-dienstverleners hun aandacht moeten verleggen van de grote ondernemingen naar het midden- en kleinbedrijf. Het investeringsniveau van grote bedrijven is zeer conjunctuurgevoelig, de it-budgetten worden steeds verder teruggeschroeft en toch blijven ict-dienstverleners zich op die bedrijven richten."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-28T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.