EC kiest beste Europese werkgevers

It-dienstverlener VX Company behoort tot de tien beste Europese werkgevers. Dat blijkt uit onderzoek van de Europese Commissie, dat afgelopen weekend in Brussel werd gepresenteerd.

VX Company is gespecialiseerd in de ontwikkeling, integratie en het beheer van bedrijfskritische informatiesystemen. Het bedrijf maakt daarbij gebruik van .Net, Java/J2EE, Oracle en xml.
 
Binnen de top tien is geen nadere rangorde bepaald. De andere negen bedrijven die tot beste Europese werkgever zijn verkozen zijn het Britse Asda, het Ierse Mbna, Microsoft (België, Frankrijk, Duitsland en Ierland), het Spaanse Caja Madrid, het Finse Cloetta Fazer, de Italiaanse Ferrari Maserati Group, het Deense Unimerco, het Griekse Janssen-Cilag en het Oostenrijkse Winterheller Software.
 
De Europese Commissie gaf in december 2001 opdracht voor een grootschalig onderzoek naar de beste werkgevers in Europa. Van maart 2002 tot december 2002 deden meer dan duizend bedrijven (ongeveer 125 duizend werknemers) in vijftien landen mee aan het onderzoek. Met het initiatief wil de EC nationale en internationale 'werkplek-standaarden' definiëren en ondersteunen. De gehanteerde criteria hebben onder meer betrekking op bedrijfscultuur, loyaliteit en motivatie van de werknemers en maatschappelijk verantwoorde ondernemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-31T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.