Ontslagzwendel wordt wellicht strafzaak

Het openbaar ministerie overweegt een strafrechtelijk onderzoek naar ontslagzwendel in de ict. Bij het arrondissement Rotterdam is aangifte gedaan.

Met de aangifte leverde het interregionaal fraude team begin deze week ook haar deel van het onderzoek in bij het OM Rotterdam. De officier van justitie moet nu overwegen of er een strafzaak van wordt gemaakt.
 
Enkele tientallen bankzitters zijn mogelijk met een truc aan de straat gezet. Klusloze ict'ers werden aangelokt met een contract, waarvoor ze, tegen betaling door de werkgever, eerst bij detachteringsbedrijf Cygnus in dienst moesten treden. De beloofde detacheringsklussen bleken vervolgens niet te bestaan of niet door te gaan, waarna ontslag in de proeftijd volgde.
 
Een aantal slachtoffers begon een belangenvereniging en verzamelde informatie over de zaak op de websitehttp://www.freewebs.com/belverbs.
 
Oprichter en eigenaar van Cygnus Eric Pouw ontkende afgelopen week - middels een fax - dat zijn onderneming met opzet ict-bedrijven helpt bij het ontslaan van bankzitters. Volgens Gerrit Klein Tijssink, een van de vrijwilligers bij de belangenvereniging, probeert Pouw echter de zaak 'te ontkrachten' in verband met het mogelijke strafrechtelijke onderzoek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-01T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.