Unicef vervangt rammelend open source-systeem

Unicef Nederland heeft zijn contentmanagementsysteem vervangen. Voor de vernieuwde website http://unicef.nl is de hulporganisatie in zee gegaan met de Nijmeegse leverancier GX creative online development.

De open source-toepassing was duur, niet flexibel en moeilijk te onderhouden. Met het content- en webmanagementsysteem Webmanager van GX zegt Unicef voortaan wel informatie op een gebruiksvriendelijke manier op de site te kunnen zetten.
 
Bovendien kan denon-governmental organisation de site nu zelf onderhouden. Verder is Webmanager gekoppeld aan het backofficesysteem (crm), waardoor online-bestellingen direct door het systeem verwerkt kunnen worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het was blijkbaar opencms.
Als je gaat zoeken naar www.unicef.nl op www.archive.org, word je geredirect naar web.archive.org/ web/20020601072925/ www.unicef.nl/opencms/ index.html bij het aanklikken van een gearchiveerde pagina (retrieven van de pagina zelf lukte niet toen ik probeerde).

De link naar http://unicef.nl werkt nu opeens wel. Die mannen bij GX lezen blijkbaar ook Computable.nl ;-)

Net als Bert-Jan zich afvraagt: waarom was de Open Source oplossing te duur voor Unicef?
Wij hebben net een selectietraject voor een CMS achter de rug en zijn momenteel bezig met de implementatie. Wij hebben (ook) niet voor Open Source gekozen, maar niet vanwege de kosten. Daarom ben ik extra benieuwd naar de argumenten van Unicef.

Moeten jullie wel de goede link neer zetten!
www.unicef.nl werkt beter!

Grappig dat indien je op de link in het artikel klikt, je uit komt op een (niet functionerende) Apache Tomcat server. Ik dacht nu juist dat dat open source was (en overigens uitstekend werkt).
Verder zijn de kosten van een content management systeem slechts een fractie van de organisatorische kosten om een website in de lucht te houden. "open source" (gratis maar niet kostenloos) of commercieel aangeboden systemen (niet kostenloos) zijn nauwelijks onderscheidend, noch goed terug te vinden in de uiteindelijke exploitatiebegroting.

Het is op zich opmerkelijk dat een open source te duur zou zijn. Jammer dat niet wordt aangegeven waarom het systeem duur was.

OpenCMS = Java... misschien is dat een tipje van de sluier??? (ok, ik verwacht nu een pak flak)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-02T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.