Miljoenenvordering IBM dreigt SCA te nekken

SCA Automatisering verkeert in surseance. De Utrechtse computergroothandel kan niet aan zijn financiële verplichtingen voldoen. Een vordering van IBM van zes miljoen euro hangt het bedrijf als een molensteen om de nek.

IBM heeft al een rechtszaak lopen tegen SCA Automatisering. Nu het bedrijf surseance is verleend, is het onduidelijk wat er met deze rechtszaak gaat gebeuren. Halverwege augustus, wanneer bewindvoerder Willem Jan van Andel van het Utrechtse advocatenkantoor Wijn & Stael van vakantie terugkeert, zal bekeken worden of SCA nog te redden valt. Er werken tien mensen bij het bedrijf, voor wie nog geen ontslag is aangevraagd. IBM's advocatenkantoor De Brau uit Amsterdam wil geen commentaar geven op de rechtszaak.
 
De vordering van circa zes miljoen euro geldt op dit moment als belangrijkste oorzaak voor de problemen waarin SCA verkeert. De claim van IBM zou te maken hebben met een conflict over het financieren van het stallen van voorraden door IBM bij SCA in Utrecht. Overigens heeft SCA een tegenclaim ingediend die hoger zou zijn dan de zes miljoen euro van IBM.
 
SCA is een groothandel die zich geheel heeft toelegd op IBM-spullen. Het bedrijf is sinds 2001 in de versukkeling geraakt, wat niet verwonderlijk is, als je met je enige toeleverancier in conflict raakt. Uit jaarcijfers bij de Kamer van Koophandel blijkt de omzet in 2001 (36 werknemers) te zijn teruggelopen van 44,6 miljoen gulden in 2000 naar 35,1 miljoen, waarbij SCA ook nog eens in de rode cijfers dook (3,1 miljoen tegenover een winstje van 68 duizend gulden in 2000).
 
SCA staat voor Seinen Computer Automatisering en is in 1976 opgericht door Gert Seinen, een Utrechtse ondernemer die tevens geld verdiend heeft met handel in steenkolen, vlees, benzine en auto's. Dat de groothandel is gevestigd op de autoboulevard in de Utrechtse wijk Overvecht is dan ook geen toeval.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-21T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.