Topmanagers failliet Landis verdacht van fraude

Negen topmanagers van het failliete ict-bedrijf Landis worden door het Openbaar Ministerie verdacht van belastingfraude met personeelsopties. Dat meldt het Parool vandaag.

In juni zijn een aantal verdachten aanhouden en vastgehouden voor verhoor. Volgens het OM zou Landis zijn werknemers opties onder de werkelijke prijs hebben verstrekt. Daardoor ontliepen de personeelsleden een deel van de belasting die wordt geheven op personeelsopties.
 
Het OM verwacht het onderzoek in oktober af te ronden. Momenteel wordt de administratie van het in april vorig jaar failliet gegane Landis onderzocht. De verdachte topmensen zouden de uitgiftedatum van de personeelsopties veranderd hebben, waardoor de opties minder waard zouden zijn. Bij omzetting in aandelen konden werknemers een grotere speculatiewinst incasseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het is al eerder gezegd en bewezen; Topmanagers en sowieso veel hoger personeel stelen van het bedrijf waar ze voor werken. Niet het lagere personeel dat vaak het hardste moet werken en het eerste moet bloeden als het mis dreigt te gaan, nee het hoger.
Wat bij Landis gebeurt is dus niets nieuws, maar daarom niet minder erg.
Hoeveel bedrijven zouden nog in leven kunnen zijn als het management en/of het hoger personeel zich als eerlijke, hardwerkende en fatsoenlijke mensen hadden gedragen ?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-27T00:00:00.000Z Kim Loohuis


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.