Ososs komt vanmiddag met SCO-richtlijn

Het overheidsprogramma Ososs publiceert vanmiddag zijn advies voor overheden hoe om te gaan met een claim van Unix-distribiteur SCO voor het gebruik van Linux.

De aanbeveling verschijnt op de website van het programma Open Standaarden en Open Source Software voor de overheid (http://www.ososs.nl). Dit deelde een van de medewerkers van het programma vanmorgen mee.
 
Vorige week kondigde Brahim Souabi, een van de adviseurs bij het project, de richtlijn aan. Volgens hem moeten overheden niet ingaan op claims van SCO.
 
Dat Amerikaanse bedrijf beweert dat IBM delen van de broncode van Unix illegaal naar Linux heeft overgeheveld. Het claimt daarvoor bij een Amerikaanse rechtbank een schadevergoeding van enkele miljarden dollars bij IBM. In afwachting van de waarschijnlijk langdurige rechtszaak stelt SCO dat andere bedrijven en instanties eventuele claims nu al kunnen afkopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Vreemde reactie van SCO om alvorens de rechter in de aanklacht tegen IBM een uitspraak heeft gedaan, nu al consumenten probeert te intimideren met eventuele rechtzaken tegen hen. Ook in de V.S. geldt het principe van innocent until proven guilty. SCO heeft dus geen poot om op te staan en schaadt met dit soort rare fratsen haar eigen imago, voor zover deze niet al helemaal verwoest was.

De Branchevereniging Veriniging Open Source Nederland is van mening dat het gebruik van Linux nu en in de toekomst niet bedreigd wordt door de licentiestrategie van SCO. Deze angst zou kunnen ontstaan door de recentelijk in de media verschenen bericjhten omtrent de campagne van SCO tegen Linux gebruikers.
Zie voor meer A HREF="http?//vosn.nl"de website van de VOSN /A.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-02T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.