Ososs: 'Als SCO gaat claimen, niet betalen!'

Nederlandse overheden die een claim krijgen van Unix-fabrikant SCO voor het gebruik van Linux, moeten deze niet betalen.

Juridische adviseurs, betaald door het ministerie van Economische en Binnenlandse Zaken, werken aan een voorschrift, hoe met een mogelijk SCO-claim om te gaan. Dat zei Brahim Souabi, een van de adviseurs bij het project voor het gebruik van open standaarden en open source software bij overheden, Ososs, zojuist in Amsterdam.
 
Souabi sprak op een bijeenkomst van HP over het gebruik van open standaarden en open source software bij overheden. SCO beweert dat IBM delen van de broncode van Unix illegaal in Linux heeft ingebracht. Het claimt nu een schadevergoeding bij IBM. Het bedrijf stelt dat anderen de risicos kunnen afkopen met een SCO-licentie.
 
Volgens Souabi maken sommige overheidsinstanties zich nu zorgen om de inzet van Linux. "Iedereen heeft wel van deze zaak gehoord. Het is onduidelijk of SCO ook in Nederland instanties gaat benaderen. We houden hier contact over met SCO-Nederland."
 
Wanneer de juridische richtlijn van Ososs verschijnt, is nog niet bekend. "Maar in ieder geval: niet betalen. Laat SCO de beschuldigingen eerst maar eens bewijzen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-27T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.