Essent verkent grenzen internet via de kabel

Essent Kabelcom start een onderzoek naar Ethernet over de kabel. De technologie zou verbindingen tot 100 Mbps over het bestaande Coax-netwerk mogelijk maken.

De kabelexploitant is voor dit onderzoek een overeenkomst aangegaan met Teleste, een Finse leverancier van data- en videocommunicatietechnologie. De technologie, in het Engels 'Ethernet to the home', kan nu al in beide richtingen informatie met een snelheid van 10 Mbps over het coax-kabelnetwerk sturen, aldus het concern. Deze snelheid zou door verbeteringen in de technologie op te waarderen zijn tot 50 en uiteindelijk 100 Mbps.
 
Naast de snelheid heeft Ethernet via de kabel volgens Essent nog een groot voorbeeld: het overbodig maken van directe aansluitingen op een glasvezelnetwerk in woonwijken. Ook zouden modems door deze technologie overbodig worden. Computers zouden via een netwerkkabel in het aansluitpunt van de kabel op internet aangesloten kunnen worden.
 
Essent zegt begin volgend jaar te starten met de introductie van deze breedbandverbindingen. Het kabelbedrijf heeft 1,7 miljoen aansluitingen voornamelijk in het Noorden, Oosten en Zuiden van Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Beste JG.... Glas klinkt leuk maar denk eens aan het feit dat iedereen die in een dichtbevolkt gebied woont, de kabel al binnen heeft. Betekend weinig investeren. We weten tenslotte allemaal dat het graven van glas duur is. Wil je ook nog een betaalbaar produkt? 10 Mbit/sec is op korte termijn al mogelijk. De techniek kennende duurt het niet lang of het gaat alweer verder.

Tsjonge Mark je weet er wel veel van he? Je hebt alles al netjes in hokjes verdeeld en daar dan meteen een vooroordeel over uitgesproken... Inderdaad als een echte Foruynist...

een onderzoek geeft nog helemaal niet aan dat het mogelijk is, glasvezel heeft volgens mij meer voordelen toch ? sneller stabieler ? meer mogelijkheden. informatie met de snelheid van het licht ? hoeveel mb/s is dat ?

Dit bewijst maar weer de onzin van een totale verglazing tot aan de huisdeur.
Natuurlijk zullen de politici alleen weer hun oor te hangen laten bij de kongsi van verglazers. Hiermee kunnen ze immers doen alsof ze een visie hebben en alsof ze innovatie stimuleren.
Oh ja en niet te vergeten de nieuwe baantjes die voor hun open komen te staan en waar dus poen te verdelen is. Je zou die Zweed bij ahold met zijn graaicontract bijna verfrissend eerlijk gaan vinden.
Oeps, nu klink ik als een fortuynist ;)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-05T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.