NL.tree: aanbod KPN is 'marktfrustrerend'

De stichting NL.tree is "verbaasd" over het aanbod van KPN scholen de komende maanden te voorzien van gratis breedband internet.

De stap "verstoort de door de overheid beoogde marktwerking voor leveranciers van internetvoorzieningen aan scholen." NL.tree heeft in opdracht van het ministerie van OCenW naar eigen zeggen bijna elfduizend scholen aangesloten op een landelijk breedbandnetwerk dat aansluit op internet. "Deze investeringen worden door het aanbod van KPN in één klap teniet gedaan."
 
In een eerste reactie zegt algemeen directeur Zegwaart van NL.tree dat het "lijkt alsof KPN de enige zakelijke markt waar ze niet monopolist is via prijsdumping wil heroveren." Het lijkt de stichting onwaarschijnlijk dat KPN er in zal slagen alle scholen op tijd van een breedbandaansluiting te voorzien, ook in gebieden waar (nog) geen adsl voorhanden is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Nl Tree heeft binnen een maand de basisscholen een nieuw aanbod gedaan. Nu schijnt dit bedrif wel plotseling met de prijs te kunnen zakken. Het eerste aanbod naar de scholen toe had dus voor een ruime winstmarge gezorgd.
Alle abbonementen zullen indirect door de overheid betaald meoten worden, dus ik snap het standpunt van de politiek niet helemaal. Scholen mogen sponsors zoeken, KPN is wel een hele goede met zo'n aanbod.
Mochten er addertjes onder het gras zitten dan kan elke school alsnog de stekker e uit trekken en een andere provider zoeken.
NL Tree probeerde over de rug van het onderwijs rijk te worden en zal ook met het nieuwe aanbod zeker nog een ruime winstmarge hanteren.

Het verhaal van de woekerprijzen van NL.Tree was bekend. Door internet nu op deze manier in de uitverkoop te doen verziek je de markt en verziek je de concurrentie. Een school kiest natuurlijk voor gratis maar door de afwezigheid van concurrentie maak ik me zorgen over de kwaliteit die geleverd zal worden.

Dat aanbod van KPN om breedband voor niks aan te bieden aan de scholen is wel een erg snelle marktwerking. Ik vraag me af waar het addertje zit... Ben benieuwd wat er daadwerkelijk staat in de aanbiedingsbrief die naar de scholen gaat. KPN als 2de sinterklaas? Ik zie hem niet.....

Tja, dat krijg je als je als leverancier niet oplet wat je klanten voor budget hebben. NL.Tree biedt hun nieuwe scholen-internetpakket tegen woekerprijzen aan, terwijl de scholen een vastgesteld budget hebben en met dat budget krap de helft van de kosten van NL-Tree kunnen bekostigen. Daardoor zijn een heleboel scholen genoodzaakt iets anders te zoeken of gewoon geen internet aansluiting te nemen, omdat ze het verschil uit eigen zak moeten bijbetalen. KPN is hier briljant op in gesprongen en heeft kennelijk als enige ingezien dat het maatschappelijk noodzakelijk is de jeugd in een veilige omgeving met Internet kennis te laten maken.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.