Eai: belangrijk, langzaam en duur

Integratie van ict-systemen is voor bedrijven een van de belangrijkste middelen om de strategische doelen te bereiken. Dit is de hoofdconclusie uit een rapport van Giarte Research over systeemintegratie. 'Enterprise application integration' duurt echter te lang en kost te veel.

Onvoldoende kwaliteit van de ict-integratie verhindert een onderneming om optimaal te presteren, concluderen onderzoekers Jac Gianotten en Cok de Zwart. Topmanagers hebben het gevoel dat het steeds meer tijd kost om systemen en processen te integreren, schrijven de twee, terwijl de vraag naar snelheid en flexibiliteit groeit. Gianotten: "Veel van wat bedrijven willen, kan helemaal niet met de systemen die ze hebben."
 
Gianotten en De Zwart voerden hun onderzoek uit in opdracht van softwarefabrikant Novell. Aan het onderzoek deden via internet 137 managers mee 'met beslissingsbevoegdheid op het gebied van informatietechnologie'.
Het merendeel, driekwart, werkt bij een organisatie met meer dan vijfhonderd medewerkers. De (semi-) overheid is met 19 procent het best vertegenwoordigd. Verder werkt 18 procent van de respondenten in de industrie en 17 procent bij een financiële dienstverlener.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 25 april 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-24T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.