Overname van EDS door HP is definitief

Handen schudden

HP neemt definitief EDS over. Met de overname is een bedrag gemoeid van 13,9 miljard dollar.

HP en EDS hebben een definitieve overeenkomst getekend voor overname. HP betaalt 13,9 miljard dollar voor de overname van de gehele EDS-organisatie.

De overeenkomst wordt in de tweede helft van het kalenderjaar 2008 uitgevoerd. HP's omzet uit diensten zal ruim verdubbelen. Over 2007 boekte HP een omzet uit diensten van 16,6 miljard dollar. De samengevoegde omzet uit diensten van HP en dienstverlener EDS over 2007 bedraagt ruim 38 miljard dollar. De overname van EDS is de op een na grootste aankoop van HP sinds 2002. Toen nam het bedrijf Compaq over voor 20 miljard dollar. 

Mislukte poging

HP tracht al een aantal jaar zijn omzet uit dienstverlening sterk te vergroten. In 2000 mislukte een poging om PriceWaterhouse's adviestak (ging later naar IBM) in te lijven en andere overnamegesprekken stokten eveneens. Wel kocht het concern in 2006 Mercury Interactive, maar dat gaat in het kader van de recente overname om een kleinere acquisitie.

Om de strijd met concurrent IBM vol te houden heeft HP echter een sterkere dienstverleningstak nodig. Daarnaast kampt de dienstverleningsmarkt met een tegenvallend aantal contracten vanwege de minder hard groeiende economie. Een bundeling van krachten betekent dan een versterking van de positie ten opzichte van de concurrentie.

HP gaat EDS waarschijnlijk onderbrengen in een apart bedrijfsonderdeel dat de naam van het oorspronkelijke bedrijf behoudt. Het hoofdkantoor van de EDS-tak is gevestigs in Texas, waar nu ook het belangrijkste kantoor van die dienstverlener staat. Ronald Rittenmeyer zal de dagelijkse leiding over EDS blijven voeren en via de raad van bestuur verslag uitbrengen aan Mark Hurd,  de hoogste baas van HP. HP heeft na de inlijving 210.000 dienstverlenende werknemers verdeeld over ruim 80 landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

EDS heeft thans 140.000 medewerkers in dienst met een omzet van 22 miljard US dollar.
HP heeft thans 172.000 medewerkers in dienst met een omzet van 105 miljard US dollar.
Gecombineerd praten we dan over een enorme organisatie van ruim 312.000 medewerkers en een omzet van 127 miljard US dollar.
De 210.000 medewerkers en 38 miljard US dollar in het bericht slaat op de gecombineerde outsoursing activiteiten van beide bedrijven. Deze activiteiten gaan voorlopig verder als EDS an HP company.

Als je eerdergenoemde cijfers tegen elkaar afzet dan is EDS een stuk minder efficient qua omzet en medewerkers.

Wat betekend dit op termijn?


Overname EDS door HP

Concurentiestrijd !!!!

Staan hier dan banen op het spel voor mensen uit Belgie.

Ach .. banen gaan verloren en banen worden gecreerd. dus niets nieuws onder de zon .. zo is het altijd geweest en zo zal het altijd blijven .. ook in Belgie..

Overname EDS door HP.Dat EDS minder efficient is, is appels met peren vergelijken. HP is ook een productie bedrijf, die pc's etc produceren. EDS levert alleen maar diensten, dus arbeidskosten is de grootste moot van de kosten en bij HP zullen materialen en investments een grote rol spelen.

Inderdaad de omzet van EDS vergelijken met de omzet van HP en dat per werknemers is appels met peren vergelijken.

Klappen zullen er vast wel vallen helaas maar dit is 1 van de gewoonste zaken geworden bij HP. Niemand is zijn baan meer zeker en rekening houden met zijn medewerkers is er ook niet meer bij bij HP. HP claimt "our people are our most valuable assets" maar dat blijkt nergens uit. Indien personeel te duur wordt of als er bespaart moet worden dan is als eerste de medewerker de klos!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-13T15:06:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.