Kredietcrisis remt overnames ICT-sector niet

Handen schudden

Ict-bedrijven die zich op het overnamepad bevinden trekken zich weinig aan van de mondiale kredietcrisis. Dat blijkt uit onderzoek van PricewaterhouseCoopers.

De mondiale kredietcrisis heeft nauwelijks gevolgen voor de fusie- en overnamemarkt binnen de ict-sector. Dat concludeert PricewaterhouseCoopers (PwhC) in Global Technology M&A Insight 2008, een onderzoek naar fusies en overnames in de technologiesector.

De waarde van overnames in de technologiesector steeg met 44 procent van 88 naar 127 miljard euro in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal afgeronde transacties nam met 24 procent toe tot een totaal van 713 overeenkomsten. De forse toename is vooral veroorzaakt door de grote vraag naar aanvullende en complete ict-oplossingen bij één leverancier.

Ook de rol van Azië, en dan met name India, is steeds dominanter. De waarde van Aziatische investeringsactiviteiten in Noord-Amerika is in 2007 veertien keer groter dan in 2006 Aziatische bedrijven investeerden in Europa in 2007 drie keer meer dan een jaar eerder.

Trends

PwhC noemt in het rapport ook een aantal fusie- en overnametrends voor de technologiesector. Volgens de onderzoekers zullen fusies en overnames zich de komende twaalf maanden vooral concentreren rond grensoverschrijdende consolidaties in de software- en ict-dienstensector. Volgens de experts zullen bedrijfsmodellen die gebaseerd zijn op Software as a Service (software als webdienst) investeerders blijven trekken. 'SaaS versterkt het uitbesteden van processen die voor bedrijven niet onderscheidend zijn.' Tot slot stellen de onderzoekers dat het streven van ict-bedrijven naar duurzaamheid een stimulans is voor fusies- en overnames.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-14T17:09:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.