Oracle verhoogt bod op Peoplesoft weer

Oracle heeft zijn vijandige bod op branchegenoot Peoplesoft wederom verhoogd. Het oude bod van 19,50 dollar wordt nu met 33 procent verhoogd tot 26 dollar per uitstaand aandeel.

Het vernieuwde bod geeft Peoplesoft een waarde van 9,4 miljard dollar. Oracle hoopt met het nieuwe bod de aandeelhouders van Peoplesoft over de streep te trekken en daarmee het vijandige gevecht in een vriendelijke onderhandeling om te zetten.
 
Zelfs al zou Peoplesoft nu accoord gaan met de deal, dan is nog steeds de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten nodig. Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft laten weten rond begin maart met een uitspraak te komen.
 
Dit is de tweede keer dat Oracle zijn bod verhoogt sinds het ongeveer acht maanden geleden met zijn eerste bod van 16 dollar per aandeel kwam. De verhoging van het bod werd door de markt wel verwacht, maar de timing komt als een verrassing.
 
Vorige week liet Peoplesoft weten zijn aandeelhoudersvergadering twee maanden te vervroegen naar 25 maart.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Laten we het gegoochel met cijfers eens achterwege. Hoewel er hier niets frauduleus gebeurt en hoewel alles legaal is, is dit niets minder dan een brute aanwending van krach/machtt (waarbij men vrijwel bij voorbaat zeker weet dat de kans van overweldiging groot is)Punt. Dat heet verkrachten. Sorry oracle, ook al omarm je Linux.Hier is iets dat je niet hebt begrepen, net als Microsoft. Abnamro zit dit nog te financiëren ook.

Als het laatste bod 19,5 US$ was, dan was dat al vanaf medio oktober 2003 niet meer relevant, daar toen de beurskoers van PeopleSoft reeds boven de 20 US$ per share was gekomen (en daar ook niet meer onder is geweest). De bieding van 26 US$ op de huidige beurskoers van 23 US$ is dan ook 1) noodzakelijk en 2) niet spectaculair. Een uiterst relevante vraag is uiteraard waarmee betaald Oracle de 26 US$ per share, als dat met aandelen Oracle is, dan zou ik als aandeelhouder van PeopleSoft ten alle tijden weigeren. Simpel vanwege het feit dat die kleine winst van ca. 13% (26US$ bod t.o.v. 23US$ koers) verloren zal worden op de koers van Oracle direct na overname.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-04T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.