Computable nomineert ICT-Services leveranciers

In aanloop naar het Awardgala op 23 oktober heeft Computable de genomineerden bekendgemaakt voor de Award ICT-Services leverancier van het Jaar 2008. In deze categorie maken Accenture, Capgemini, CSC, EDS en Peak-IT een kans.

Accenture is genomineerd omdat het marktaandeel van het bedrijf in Nederland sterk groeit. Het bedrijf verwelkomde vorig jaar zijn 2500e werknemer en verhuisde naar een nieuw gebouw aan de Amsterdamse Zuidas. De dienstverlener werd voor het tweede opeenvolgende jaar door marktonderzoeksbureau IDC uitgeroepen tot internationaal marktleider op het gebied van systeemintegratiediensten.

Capgemini is een van Nederlands grootste ict-dienstverleners. Het bedrijf hoopt de komende jaren flink te groeien, onder andere door onderdelen van Getronics over te nemen. Capgemini kwam ook goed uit de bus in het onderzoek naar ict-dienstverleners door Computable en TNS/NIPO. Het bedrijf kreeg het hoogste rapportcijfer als ict-dienstverlener op het gebied van beveiliging. Ook in andere categoriën werd Capgemini genoemd. Verder organiseert de automatiseerder al enkele jaren de open source award, waarmee het scholieren hoopt bekend te maken met open source.

EDS maakt kans op de award vanwege de accentverschuiving naar applicatiebeheer, die het bedrijf sinds enige tijd doorvoert. Ook in Nederland werkt de dienstverlener daarvoor samen met zijn zakelijke partners. Bovendien sleepte het bedrijf kortgeleden een miljardenopdracht binnen bij Shell, voor de wereldwijde uitbesteding van het werkplekbeheer van de olieleverancier.

Snelheidsovertredingen

CSC is genomineerd naar aanleiding van het grootschalige uitbestedingsproject bij de Nederlandse Spoorwegen en het innovatieve trajectcontrolesysteem dat het bedrijf ontwikkelde in opdracht van Rijkswaterstaat (RWS). Voor de NS levert de automatiseerder de servicedesk en het managementinstrument waarmee het spoorbedrijf de uitbestedingscontracten met drie ict-dienstverleners kan beheren. Voor RWS bouwde CSC het systeem iROSE, dat snelheidsovertredingen boven de 300 km/h feilloos kan registreren, terwijl dat met conventionele methoden slechts tot 240 km/h kan.

Peak-IT krijgt een nominatie omdat het bedrijf een duidelijke visie toont op de diensten die worden aangeboden. De detacheerder levert sinds kort nadrukkelijk ook consultants. Het gaat daarbij om deskundigen op het terrein van Microsoft, Citrix, VMware, Cisco en Java rondom server, desktop en network management. Ook kunnen de consultants worden ingezet voor het begeleiden van Microsoft-migraties en implementaties met Citrix en VMware. Tot dan toe detacheerde de onderneming alleen helpdeskmedewerkers, werkplek-, netwerk- en systeembeheerders en softwareontwikkelaars.

Lezers en bezoekers

De vijf servicesleveranciers zijn voor de award genomineerd door de redactie van Computable, die zich daarbij baseerde op suggesties van lezers van het weekblad Computable en bezoekers van de website Computable.nl.

De uiteindelijke winnaar van de award ICT-Services leverancier van het Jaar 2008 wordt bepaald door de bezoekers van Computable.nl. Vanaf begin juni begint het stemmen voor de Computable Awards. Tijdens een feestelijke avond op donderdag 23 oktober 2008 wordt de winnaar bekendgemaakt.

De genomineerden

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Met enige verbazing lees ik de nominatie van Peak IT in deze categorie. Met de nominatie van deze uitzender plus maakt de organisatie zich niet echt geloofwaardig. Veel succes!

Peak IT genomineerd?? Hulde voor Computable, want om Peak-IT te roemen vanwege zijn duidelijke visie en specialisten, volgens mij sla je dan de plank finaal mis. Volgende keer misschien wat meer research plegen....?

"Uit Computable's jaarlijkse onderzoek naar het imago van de vijftig grootste ict-dienstverleners in ons land blijkt dat CSC, Accenture en EDS het vaakst onderaan de lijst van dienstverleners eindigen als het gaat om beoordelingen van allerlei aspecten van hun prestaties."

Huh?

Volgens mij heeft de redactie hier iets uit te leggen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-03T07:00:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.