Xerox rondt overname Veenman af

Printer- en kopieerapparatenfabrikant Xerox heeft de overname van distributeur Veenman afgerond. Door de overname verdubbelt Xerox het klantenbestand binnen het Nederlandse midden en kleinbedrijf.

Printer-en kopieermachinefabrikant Xerox heeft de overname van distributeur Veenman volledig afgerond. Zowel de medewerkers van Veenman als de ondernemingsraad en de vakbonden hebben ingestemd met de overname. Ook de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft de overname goedgekeurd.

Door de overname, waarbij 43 miljoen euro is neergeteld, kan Xerox zijn product- en dienstenaanbod koppelen aan de distributiecapaciteit van Veenman. Zo krijgt Xerox toegang tot ruim 4000 klanten in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf (mkb). Dat betekent een verdubbeling van het aantal Nederlandse mkb-klanten.

Veenman heeft zes vestigingen in Nederland en focust op het midden- en kleinbedrijf. De distributeur verkoopt en onderhoudt documentmanagementsystemen zoals printers, kopieermachines en multifunctionele apparatuur. Veenman blijft als een apart bedrijf voortbestaan. De voormalige dochteronderneming van Corporate Express distribueert onder andere producten van HP, Linium (een merk van machines uit de fabrieken van Konica Minolta en Canon). Door de overname biedt het ook Xerox-producten aan. De levering van de Xerox-producten door Veenman wordt de komende maanden gefaseerd doorgevoerd.

Dochter

Veenman, opgericht in 1919, is nu een onafhankelijke dochter van Xerox. De directie rapporteert rechtstreeks aan de bedrijfsleiding van Xerox Europe die in Londen is gevestigd. Het hoofdkantoor van Veenman blijft in Capelle a/d IJssel. De 318 medewerkers blijven in dienst bij Veenman.

Xerox  heeft in de laatste twee jaar vijf bedrijven overgenomen, die actief zijn in de sector van documentmanagement. Met die overnames is een bedrag gemoeid van 1,8 miljard dollar. Het Amerikaanse bedrijf heeft drie divisies. Het richt zich op kantoren, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen. Naast hardware levert het diensten variërend van advies tot systeemontwikkeling, content-management en document-outsourcing. Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. In het Franse Grenoble is het Europese onderzoeks- en ontwikkelingcentrum gevestigd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-04T10:51:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.