Lindows legt het af tegen Microsoft

De Amsterdamse rechter Rullmann heeft bepaald dat Lindows inbreuk pleegt op de handelsmerken van Microsofts Windows. De wederverkopers van Lindows in Nederland moeten de verkoop van het product stilleggen.

Wederverkopers hebben acht dagen de tijd gekregen van de rechtbank om de Lindows-producten uit de schappen te halen. Het bedrijf uit Californië mag eveneens geen reclame meer maken in Nederland en ook de website moet ontoegankelijk worden gemaakt voor Benelux-gebruikers, aldus een bericht op nieuwssite The Register.
 
Vorig jaar won Microsoft een kort geding in Zweden, waardoor Lindows de merken Lindows, Lindows.com en LindowsOS daar niet meer mag voeren. Een rechter in Finland heeft het Linuxleveranciers ook verboden de naam Lindows te gebruiken. Microsoft heeft nog zaken lopen in Frankrijk, België en Luxemburg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

@Rutger, je had helemaal gelijk gehad ware het niet dat ms deze toendertijd gangbare term voor GUI schermen doodgewoon jejat en gepatenteert had. Dit is diefstal en patent aanvragen op de woorden: "de, het en een" omdat deze in deze contextt nog uniek waren. Hoe grof wil je het maken als bedrijf???

Ik kan me er wel iets bij voorstellen. De rechter stelt: "Lindows profiteert onrechtmatig van het succes van Windows omdat Lindows.com zijn product expliciet in de markt zet als een product dat van beide markten (zowel Windows-, als Linux-software) thuis is". Zolang je dat dus NIET doet, is er niets aan de hand. De naamkeuze van het OS Lindows is misschien wel ludiek, maar ook wel een beetje dom....

Focking Microsoft

Eh...het is minix, het was een minix usergroup waar Linus zijn inmiddels beroemde posting deed in 1991. Dat was dan ook niet "de echte originele Linux", hoogstens was het een voorbeeld voor het latere Linux. Linus is begonnen "from scratch".

En als ik nu het al oude MINUX, de echte orginele Linux, compatible maak voor MS Office,
en ik noem dat "Mindows" (Minux & Windows)..., is dat dan ook verboden ??
En alles wat daar op lijkt ook...??
Zoals: Pindows (piguin), Zendows(ZenWorks), Beindows(BEos), Sundows(Sun), Mandows(Mandrake), Macows(Macintosh)..... etc. etc.
-
WAT EEN ONZIN !!!!!!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-01-30T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.