'Getronics moet CAO-overleg hervatten'

De vakbonden hebben directeur Erik van der Meijden van Getronics PinkRoccade opgeroepen weer om tafel te gaan over de cao voor 2008. Medewerkers zijn ontevreden en hebben geen begrip voor de impasse.

Kaderleden van de vakbonden hebben ceo Erik van der Meijden van Getronics PinkRoccade opgeroepen het afgebroken cao-overleg te hervatten. Ze hebben daartoe een petitie aangeboden op het hoofdkantoor in Zoetermeer. De vakbondsleden vinden dat het een onverstandig besluit was het overleg af te breken en hopen dat de automatiseerder alsnog tot een marktconforme cao voor 2008 komt. Volgens de kaderleden staat de medezeggenschapsraad van de onderneming achter de oproep.

Uit een enquête onder medewerkers van Getronics PinkRoccade blijkt 98 procent een goede collectieve arbeidsovereenkomst belangrijk te vinden. 92 procent is niet overtuigd dat bij het bedrijf 'pas op de plaats' moet worden gemaakt. Bovendien vindt 90 procent de doorgevoerde loonsverhoging van gemiddeld 2 procent onvoldoende. Ongeveer 1500 medewerkers zouden de vragenlijst hebben ingestuurd. 

Onzekerheid

Volgens de kaderleden zijn veel medewerkers ontevreden en hebben ze geen begrip voor de impasse. Ze wijzen ook op de onzekerheid onder het personeel, door de beoogde verkoop van bepaalde bedrijfsonderdelen, de integratie van KPN-onderdelen en de reorganisaties bij stafafdelingen. De bonden roepen Van der Meijden op te luisteren naar zijn medewerkers en ze serieus te nemen.

Namens Getronics PinkRoccade hebben Erik van der Meijden (ceo) en Jan Timmer (vice president Human Resources) de petitie in ontvangst genomen. Een woordvoerder van de automatiseerder meldt aan Computable dat ook Getronics 'een goede relatie met de vakbonden een belangrijk gegeven' vindt. "We hebben kennisgenomen van de inhoud van het aangeboden document en geven de vakbonden zo spoedig mogelijk een reactie."

Eind april 2008 trok de directie van Getronics PinkRoccade zich terug uit het cao-overleg met de vakbonden CNV Dienstenbond, De Unie en FNV Bondgenoten. De automatiseerder zegt een totale loonruimte van 3,3 procent te bieden, maar die wordt volgens de bonden gefinancierd door de variabele beloningsregeling te verslechteren. Het is de bedoeling dat de uiteindelijke cao voor 2008 moet gelden voor ongeveer tienduizend werknemers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-04T16:17:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.