Commissarissen voor nieuwe aandeelhouder Atos

De nieuwe en grootste aandeelhouder van Atos Origin, PAI Partners, krijgt twee zetels in de raad van commissarissen van de automatiseerder. Dit was afgesproken toen PAI de aandelen kocht.

PAI Partners, de Franse investeringsmaatschappij die eind juni aandeel nam in Atos Origin, heeft twee zetels in de raad van commissarissen gekregen. De raadsleden hebben dat unaniem besloten tijdens een vergadering op 3 juli 2008. De PAI eiste zitting in de raad toen de investeerders medio juni de aandelen kochten. Met de aandelentransactie werden ze in een klap de grootste aandeelhouder van het bedrijf.

Bertrand Meunier en Michel Paris nemen namens de investeringsmaatschappij zitting in de raad van commissarissen. De raad krijgt hierdoor elf leden. Eerder in juni was hij al uitgebreid van zeven naar negen, omdat twee andere aandeelhouders, Pardus en Centaurus Capital, er ook in vertegenwoordigd wilden zijn. In ruil voor die twee extra zetels staakten zij toen hun kritiek op de directie van de Frans-Nederlandse automatiseerder.

Strategische commissie

De twee nieuwe commissarissen worden ook lid van de strategische commissie die Atos Origin kortgeleden in het leven riep om tegemoet te komen aan de kritiek van Centaurus en Pardus. PAI heeft toegezegd een van de raadzetels op te geven zodra het aandeel van de investeringsmaatschappij in Atos Origin onder de 15 procent duikt. Als het aandeel slinkt tot minder dan 5 procent, geeft PAI ook de tweede zetel op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-04T17:32:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.