Boele Staal bemiddelt bij CAO Atos Origin

Oud-commissaris van de Koningin Boele Staal gaat proberen het vertrouwen tussen werkgever en bonden zo veel mogelijk te herstellen. Het vertrouwensconflict is ontstaan na het afbreken van de cao-onderhandelingen.

Oud-commissaris van de Koningin Boele Staal is aangesteld als bemiddelaar in het conflict tussen Atos Origin en de vakbonden. Dat maakten de centrale ondernemingsraad (COR) van de automatiseerder en CNV Dienstenbond dinsdagmiddag 8 juli bekend.

Met de bemiddelingspoging wil de COR in eerste instantie het vertrouwen tussen werkgever en bonden zo veel mogelijk herstellen. Het vertrouwensconflict is ontstaan na het afbreken van de onderhandelingen over de cao voor 2008. Dat was vastgelopen nadat de werkgever begin mei 2008 de onderhandelingen eenzijdig had afgebroken. Hans van Woudenberg, namens de COR betrokken bij het cao-overleg, benadrukt dat Staal niet is gevraagd om de onderhandelingen zelf uit het slop halen. Staal begint zijn taak nog tijdens de vakantieperiode.

De vakbond is verheugd dat de topman de zaak op zich neemt, maar verwacht niet dat het hem op korte tijd lukt de impasse te doorbreken. "De kans is niet groot dat het vandaag of morgen al tot een oplossing zal leiden. Het is ook beter nu even tijd te nemen om vervolgens weloverwogen keuzes te kunnen maken", aldus de bond.

Boele Staal was van 1998 tot en met 2007 Commissaris van de Koningin in Utrecht. Momenteel is hij voor drie dagen in de week voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), de brancheorganisatie voor de in ons land actieve banken. Ook is hij zelfstandig bedrijfsadviseur.

Atos Origin heeft nog niet kunnen reageren op de keuze voor de heer Staal als bemiddelaar in het cao-conflict.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-08T18:25:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.