153 miljoen voor innovatie in high-tech

Het ministerie van Economische Zaken gaat de komende vier jaar 153 miljoen euro extra investeren in de Nederlandse high-techsector. Daartoe worden de programma's Point One en High Tech Systems gecombineerd onder de noemer Phase-2.

Minister Van der Hoeven van Economische Zaken reserveert de komende vier jaar 153 miljoen euro extra voor versterking van de Nederlandse high-techsector. Het geld komt bovenop de 190 miljoen die eerder waren verstrekt aan innovatieprogramma Point One. Dat vijfjaren-programma startte in 2006 met de bedoeling om van ons land wereldleider te maken op de gebied nanoelektronica en embedded systemen.

Het ministerie van EZ combineert Point One nu met het programma voor High Tech Systems en noemt dit combinatievoorstel Phase-2. Dat richt zich in eerste instantie op het uitbreiden van de internationale, voornamelijk Europese, samenwerking op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Daarnaast komt er een thematische uitbreiding met het technologiegebied ‘mechatronica'. Via deze combinatie tussen mechanische systemen en elektronische regelsystemen wordt de synergie in het programma Point One verhoogd.

Samenwerking

Tenslotte is het de bedoeling dat nieuwe nevenactiviteiten 'de samenwerking tussen grote bedrijven, het mkb en de kennisinfrastructuur en ook de beschikbaarheid van menselijk kapitaal' versterken.

In het consortium achter Phase-2 nemen meer dan honderdvijftig ondernemingen en kennisinstellen deel, zoals Philips, ASML, NXP, ASMI, Océ, TNO, de drie Nederlandse technische universiteiten en verscheidene bedrijven uit het mkb.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-17T10:22:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.