Goede Doel maakt video over ICT in Tanzania

De popgroep Het Goede Doel gaat samen met stichting Viafrica en detacheerder IT Staffing in Afrika een video opnemen over het werk van Viafrica. De video gaat over het project CLASSworks waar ook Computable zich aan verbonden heeft.

Henk Westbroek en Henk Temming vertrekken zaterdag 9 augustus met IT Staffing en Viafrica naar Tanzania. De twee leden van het Goede Doel gaan er een video opnemen over de activiteiten van Viafrica bij Afrikaanse scholen.

Het Goede Doel heeft zich dit jaar aan IT Staffing en Viafrica verbonden. Via de website van de detacheerder kan de cd ‘Gekkenhuis' van de popgroep worden gedownload. Er kan vrijwillig een donatie worden gemaakt aan Viafrica. Daarnaast geeft het Goede Doel volgend jaar een concert waarvan de opbrengst naar de stichting gaat.

Viafrica probeert scholen in Tanzania via het programma CLASSworks te helpen aan een goede ict-omgeving. Dat doet het onder andere door Afrikaanse beheerders op te leiden. Temming en Westbroek laten in de video zien hoe de stichting werkt.

Ook Computable werkt samen met IT Staffing en Viafrica. Het ict-vakblad hoopt lezers aan te sporen met ideeën te komen voor problemen waar Viafrica in Tanzania tegenaan loopt. Ook hoopt het dat ict'ers zich aanmelden om drie weken naar Afrika te vertrekken om de stichting daar te ondersteunen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-07T10:59:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.