De sponsor: 'De businessclub zorgt voor meer sponsors'

Computer SOS sponsort de soft- en honkbalclub de Tex Town Tigers. De club heeft het plan om tot de top van Nederland te behoren op het gebied van softbal. Ook het bedrijf wil sterk groeien.

Sinds wanneer sponsoren jullie de Tex Town Tigers?

Wij zijn sinds vier jaar hoofd- en naamsponsor van de soft- en honkbalclub Tex Town Tigers (TTT). We kozen destijds voor de sponsoring van de club omdat het damesteam toen promoveerde naar de hoofdklasse, dat is de hoogste klasse in Nederland.

Dat was een heel talentvol team, waarmee de club binnen vijf jaar de Nederlandse top wilde bereiken. Vorig jaar waren ze daar al dichtbij, dit jaar moeten ze nog een wedstrijd spelen om te weten of ze Nederlands kampioen worden. Ze spelen in ieder geval in Europa mee.

Waarom kozen jullie voor softbal?

Ik heb zelf 25 jaar gehonkbald. Ik weet daarom wat voor topsport het is. Wereldwijd is de sport heel groot. In Europa en vooral in Nederland is het sterk groeiende.

Wat is de overeenkomst tussen het team en het bedrijf?

Zowel wij als het team zijn ambitieus en talentvol. Allebei willen we de landelijke top bereiken. De club is dat aan het realiseren. Wij ook. We hebben inmiddels vier vestigingen in Nederland en groeien hard.

Wat houdt de sponsoring in?

Vier jaar geleden hebben wij samen met de club een topsportplan gemaakt. Zij wilden tot de top van Nederland gaan behoren op het gebied van softbal. Er waren toen maar twee topclubs in Nederland.

Ik heb toen ook het initiatief genomen een businessclub op te zetten. Ik vind namelijk dat een club niet afhankelijk moet zijn van een sponsor. Een club kan beter meerdere sponsoren hebben.

De bedrijven die bij de businessclub zitten hoeven niet per se binding met de club te hebben, maar hebben vooral binding met elkaar. Inmiddels heeft de businessclub zo'n twintig tot 25 leden.

Wat is voor jullie het doel van de sponsoring?

We willen de naamsbekendheid in het westen van het land vergroten. Twee jaar geleden openden we daar een nieuwe vestiging. En we hopen door de sponsoring zaken te kunnen doen met andere bedrijven. De businessclub moet daarbij helpen.

Werkt het ook?

Het werkt goed. We horen van alle kanten terug dat wij de club sponsoren. Het is een ondersteuning bij de werving van een klant. Het zorgt er niet voor dat klanten naar ons toe komen. Klanten moet je zelf werven, die komen niet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-19T14:01:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.