Klant positiever over ICT-dienstverlener

Ict-dienstverleners zijn dit jaar positiever beoordeeld door hun klanten dan in voorgaande jaren. HP krijgt de hoogste waardering. Accenture staat nu onderaan in de lijst die Incompany jaarlijks laat opstellen.

Klanten van ict-dienstverleners zijn steeds tevredener over hun leverancier. Zij waarderen de bedrijven gemiddeld met een 6,72. In 2005 kwamen de bedrijven nog uit op een gemiddeld rapportcijfer van 6,44. Dat blijkt uit onderzoek van Blauw Research in opdracht van zakenblad Incompany.

Incompany vraagt jaarlijks 4164 zakelijke beslissers met welke bedrijven ze zaken doen. Dat omvat ook ict-dienstverleners. Daarna wordt gevraagd deze bedrijven te waarderen met een cijfer tussen de 0 en 10. De waardering vindt plaats op de vlakken knowhow, service, prijs en resultaat. HP scoort op alle vier deze punten goed. Alleen op het gebied van service krijgt Deloitte Consulting een hogere waardering.

Accenture laatste

Er zit een opvallend gat tussen nummer drie en de nummers een en twee op de lijst. Nummer drie is Ordina, die achterloopt ten opzichte van respectievelijk HP en Deloitte Consulting. De twee lijstaanvoerders ontlopen elkaar nauwelijks; zij krijgen een 7,28 (HP) en een 7,24 (Deloitte Consulting). Daarna komt Ordina met een score van 6,99. Hoofdredacteur René Gerhardus van Incompany Magazine vindt dat een flink gat.

Accenture eindigt voor het vijfde jaar op rij op een laatste plaats. Het bedrijf wordt gewaardeerd met een 6,30. "Onder de 6,5 wil je eigenlijk niet scoren", vertelt Gerhardus van Incompany, "dat betekent namelijk dat er naast zevens ook onvoldoendes zijn gegeven." Accenture scoort nog redelijk op het gebied van knowhow met een 6,51. Maar op het gebied van prijs, service en resultaat zijn de waarderingen niet goed.

Vergelijkbaar met Computable-onderzoek

HP scoorde ook hoog in het onderzoek van Computable naar het imago van de vijftig grootste ict-dienstverleners van Nederland. SURFnet en Gartner zijn twee andere partijen die in dit onderzoek positief worden beoordeeld.

De waardering van Accenture op de Incompany-lijst komt ook overeen met het eerdere onderzoek van Computable. Die dienstverlener wordt samen met EDS en CSC slecht beoordeeld door de Computable-lezers. In het onderzoek van Incompany komen EDS, CSC, SURFnet en Gartner echter niet voor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-26T13:54:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.