EC stemt in met verkoop BAS aan Capgemini

De Europese Commissie is akkoord met de overname van de Business Application Solution (BAS)-onderdelen door Capgemini. Getronics PinkRoccade verkocht de onderdelen in juli aan de Franse ict-dienstverlener voor 255 miljoen euro.

De Europese Commissie stemt in met de overname van Business Application Services (BAS)-onderdelen van Getronics PinkRoccade door Capgemini. De Franse ict-dienstverlener kocht in juli de BAS-onderdelen, zonder de divisie Business Solutions voor 255 miljoen euro.

Uit onderzoek van de commissie blijkt dat er weinig overlap is tussen de activiteiten van Capgemini en BAS. Na de geplande overname zullen zij voor alle ict-diensten met meerdere, grote, efficiënte concurrenten te maken krijgen. "Klanten kunnen uit een groot aantal aanbieders van ict-diensten blijven kiezen", schrijft de Commissie.

Business Solutions

De verkoop van de overgebleven BAS-divisie (Business Solutions) laat nog op zich wachten. Getronics had gedacht deze divisie uiterlijk in het najaar te verkopen. Er wordt echter nog overlegd met een koper. De divisie Business Solutions wordt hoogst waarschijnlijk niet in twee delen verkocht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-15T11:04:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.