Gratis Microsoft voor startende ondernemers

Microsoft wil startende ondernemers helpen bij het opzetten van hun bedrijf. Het zet daartoe het programma BizSpark op dat beginnende bedrijven gratis toegang geeft tot onder andere de serversoftware en ontwikkeltools van de leverancier.

Microsoft geeft gratis software weg aan startende ondernemers. Dat doet de softwaregigant via zijn programma BizSpark. Bedrijven die hieraan mee willen doen, moeten jonger dan drie jaar zijn en mogen een maximale jaaromzet hebben van een miljoen dollar. Het moeten bedrijven zijn die een softwareproduct maken of een softwaregerelateerde dienst aanbieden.

Nederlandse ondernemingen kunnen vanaf eind november deelnemen aan het programma. Microsoft zal dan ook meer bekend maken over de Nederlandse voorwaarden en bedrijven die hier aan het programma meedoen, aldus een woordvoerder.

Toegang tot netwerk

Het programma geeft startende ondernemers de serversoftware en ontwikkeltools van de leverancier. Daarnaast krijgen de deelnemers toegang tot een netwerk van organisaties, zoals investeerders of incubators. Laatstgenoemde 'broedplaatsen' annex adviesorganisaties voor startende ondernemers zijn vaak ook verbonden aan universiteiten. De Amerikaanse investeerders National Venture Capital Association (NVCA) en The Indus Entrepreneurs (TiE) zijn aangesloten bij dit mkb-netwerk van Microsoft.

"Beginnende ondernemers spelen een belangrijke rol bij innovatie en het creëren van nieuwe banen die belangrijk zijn voor de economische groei", zegt Microsoft-ceo Steve Ballmer. Zo moet de beginnende ondernemer tips en de middelen krijgen om zijn onderneming tot een succes te maken.

Gratis meedoen

Deelnemen aan BizSpark is gratis. Als een onderneming het programma verlaat moet er een bedrag van honderd dollar worden betaald. Ook is dan de normale kostenstructuur voor de gebruikte software van toepassing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Eerst gratis weggeven en bij de eerstvolgende verlenging een flink bedrag vragen. De ongelukkige starter heeft zijn data en bedrijfsprocessen inmiddels helemaal vastgelegd in MS formaat, dus echt kiezen kan op dat moment niet meer.

Met dit soort praktijken wordt de Lock-In wel erg transparant.

Ik wist niet dat het al zo slecht ging met Microsoft.

Tsja, Open Source is een probleem voor Microsoft, vooral nu Vista een flop blijkt te zijn. Ze moeten wat om de lock-in te verkrijgen.

Ze willen voorkomen dat jonge ondernemers voor opensource gaan, maar ik neem aan dat deze jonge ondernemers daar wel doorheen kijken.

Met het uitbreiden van features in SQL Server 2008 bijvoorbeeld halen ze de grote jongens wel over de streep. Maar beginnend ondernemers hebben dit simpelweg niet nodig en voor hen ligt er MySQL, voor niks.

De huidige Open-Source markt is t? interessant geworden voor met name de kleinere bedrijven. En SQL Server Express is wel aardig, maar je weet dat er een dikke rekening voor je klaarligt als je een keer wil uitbreiden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-07T09:24:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.