Computable stuurt ICT Expeditie naar Alaska

Computable zoekt twintig sterke en gemotiveerde ict'ers voor de ICT Expeditie 2009. In juni 2009 vertrekt het team naar het grillige en met ijsbedekte Wrangell-gebergte in Alaska. Ook meedoen? Meld je aan.

De Computable ICT Expeditie 2009 gaat in juni 2009 naar het Wrangell-gebergte in Alaska. Het grootste deel van de trip leidt over hoge bergkammen die met sneeuw zijn bedekt. De top ligt op 4220 meter hoogte.

Het is de tweede keer dat Computable in samenwerking met evenementenbureau Beyond Limits een expeditie organiseert. Afgelopen september bedwong een team van achttien ict'ers de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika.

Deelnemers

De ICT Expeditie 2009 is bestemd voor ict-managers, -directeuren, cio's en cfo's van Nederlandse organisaties. De expeditie is in essentie een avontuurlijke beklimming op een uitdagende locatie. Het is voor de deelnemers ook een uitgelezen mogelijkheid om zich te profileren en nieuwe zakelijke en persoonlijke contacten op te doen.

Voor deze spectaculaire uitdaging hebben de expeditieleden een gezonde dosis enthousiasme, doorzettingsvermogen, een sterk fysieke en emotioneel gestel en professionele ondersteuning nodig. De benadering is gebaseerd op een actieplan en ervaren gidsen helpen de deelnemers de top te bereiken. De voorbereidingen duren vier tot vijf maanden en bestaan uit grondige fysieke en mentale tests, persoonlijkheidstests, individuele trainingsessies en informatiesessies.

Route

Het Wrangell-gebergte ligt in de zogenoemde Alaskan Panhandle, de zuidoostelijke regio van Alaska die tussen British Columbia en de Grote Oceaan ligt. De bergketen omvat enkele van de hoogste vulkanen van de Verenigde Staten. Statistisch gezien is juni de beste maand om het Wrangell-gebergte te beklimmen.

De beklimming begint in de meest oostelijke punt van de Nabesna-gletsjer, op een hoogte van om en nabij de 2000 meter. Met ski's en sneeuwschoenen begeeft het expeditieteam zich naar de met ijs bedekte noordzijde van Mount Regal. Daar zal het team zijn kamp opslaan. Met klimijzers en ijspicks trekt de expeditie verder naar de noordoostelijke kam op 3658 meter hoogte, om uiteindelijk enkele dagen later de top op 4220 meter hoogte te bedwingen. Vanaf daar is er een schitterend uitzicht op de bergketen en het omliggende land. Het gebeurt niet vaak dat Mount Regal wordt beklommen.

Aanmelden

De weg naar het einddoel van de Computable ICT Expeditie 2009 is lang. Het begint met het invullen van het aanvraagformulier op de site van onze expeditiepartner Beyond Limits. Inschrijving sluit op 31 december 2008. Vervolgens vindt een selectie van potentiële klimmers plaats. Dat gebeurt aan de hand van de aanvragen en een selectieweekend in de Belgische Ardennen.

Uiteindelijk komt daar een expeditieteam uit van ongeveer twintig personen. In de maanden die volgen, moeten zij zich zowel fysiek als mentaal voorbereiden op de spectaculaire trip naar het Wrangell-gebergte. Dat gebeurt individueel en in groepsverband en steeds onder begeleiding van deskundigen.

ICT Expeditie 2008

In september 2008 organiseerde Computable de eerste ICT Expeditie van Nederland. Een team van achttien ict'ers bedwong toen de Kilimanjaro in Tanzania. De voorbereidingen en de expeditie zelf waren vrijwel dagelijks te volgen via de speciale expeditie-pagina.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-27T09:22:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.