2008: Meest uitgevoerde zoekopdrachten

De zoekfunctie op Computable.nl werd het afgelopen jaar veelvuldig gebruikt door lezers die op zoek zijn naar artikelen. Hieronder een overzicht van de meest gebruikte zoektermen.

Lezers waren het afgelopen jaar op de website van Computable vooral op zoek naar artikelen over bedrijven. Die zoekwoorden werden het meeste ingevoerd. Eigenlijk wordt de lijst daarom aangevoerd door Getronics, Ordina, Atos Origin en EDS. De redactie heeft echter besloten de bedrijfsnamen van ict-bedrijven uit de lijst te filteren. Hieronder staat het rijtje zoekopdrachten dat het meeste is ingevoerd.

1. Afrika

Het is een beetje gissen wat Computable-lezers die op zoek zijn naar artikelen over Afrika, precies hopen te vinden. Misschien willen ze meer weten over uitbesteding naar Afrika. Maar de kans is groter dat ze op zoek zijn naar het project ‘Ict'ers zonder grenzen'. Computable werkt in dit project samen met stichting Viafrica en detacheerder IT Staffing en roept ict'ers op zich te melden als zij in Tanzania voor drie weken hun kennis willen inzetten.

2. Testen

Het afgelopen jaar heeft Computable veel geschreven over testers en testen. Deze artikelen worden goed gelezen en hebben ook vaak veel reacties. Het artikel ‘Goede tester is lot uit loterij' krijgt veel reacties van lezers die het er hartgrondig mee eens zijn. "Testen is anderen in staat stellen betere kwaliteit te leveren. Laat mij maar zo'n "zeikerd" zijn ;-)", schrijft ‘Brenda Kooyman'. Alle tests zijn hier te vinden.

3. Awards

Computable organiseerde dit jaar opnieuw de Computable Awards. Voorafgaand aan de awards worden alle genomineerden geïntroduceerd en komen ze aan het woord. Veel bedrijven zijn erg trots op hun nominatie en proberen medewerkers te motiveren te stemmen hun werkgever. Soms, zoals bij iSense, loopt dat niet helemaal zoals gepland. Google is uiteindelijk de grote winnaar van de Computable Awards 2008.

4. UWV

Uitkeringsinstantie UWV kwam in 2008 negatief in het nieuws door een mislukt project voor een ict-systeem voor de Wia. Computable volgde de ontwikkelingen op de voet. Het project, waaraan ruim 89 miljoen euro werd uitgegeven, werd in juni stopgezet na 2,5 jaar bouwen door automatiseerder Logica. Branchegenoot Getronics heeft het oude systeem inmiddels zodanig uitgebreid, dat UWV er de komende jaren nog mee kan werken.

5. SOA

Eigenlijk is de hype rond een service-oriented architecture (soa) al voorbij, volgens Gartner. Toch zijn veel lezers van Computable nog op zoek naar informatie over dit onderwerp. Goed hulpmiddel voor deze mensen is het artikel dat verschenen is in de Consultancy Guide 2008, waarin het begrip soa wordt uitgelegd. Ook op het topic soa kunnen lezers ervaringen uit de praktijk vinden en met experts wisselen van gedachten.

6. EPD

Het Elektronisch Patiëntendossier (epd) wordt in 2009 ingevoerd. Maar nog niet iedereen is het eens met de opzet van het dossier. Artsen stuurden bijvoorbeeld een open brief. Ook Computable-expert Erik Westhovens schrijft een opinie over het epd dat veel reacties oplevert.

7. Outsourcing

Bedrijven zijn, zeker nu in de slechte economische situatie, op zoek naar manieren om geld te besparen. Uitbesteding is daar een belangrijk onderdeel van. Het is dan ook niet raar dat over outsourcing vaak meer informatie wordt gezocht. Net als over soa, is over outsourcing meer informatie te vinden in het artikel geschreven voor de Consultancy Guide 2008 en op het topic Outsourcing.

8. Balanced scorecard

Volgens Wikipedia is de 'balanced scorecard' gereedschap voor managers om de situatie binnen hun ‘verantwoordelijke sleutelgebieden' te beheersen. Een groot deel van de lezers van Computable werkt als ict-manager. Het is daarom niet raar dat er veel op wordt gezocht.

9. Test

Computable publiceert regelmatig tests van allerhande producten. De testen hebben op onze site een apart hoekje. De meest gelezen test is in 2008 nog steeds het artikel ‘Apple levert de beste Windows-notebooks', dat in 2007 geschreven is.

10. Itil

De beheermethode Itil is een populaire methode in de ict. De theorie erachter wordt echter vaak omschreven als saai en moeilijk. Lezers zoeken vaak naar informatie over deze beheermethode.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Een beetje gissen?". Misschien komt het omdat jullie een prijsvraag hadden met een vraag over Afrika...?!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-26T09:02:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.