Oracle verlaagt overnamebod op Peoplesoft

Oracle heeft zijn overnamebod op Peoplesoft verlaagd naar 21 dollar per aandeel. De nieuwe prijs 'weerspiegelt de wijzigingen in de marktomstandigheden', aldus de onderneming.

Tot nu toe bood de softwareontwikkelaar nog 26 dollar per Peoplesoft-aandeel. Door die prijs nu met 21 procent te laten zakken, verlaagt het overnamebod voor Peoplesoft van 9,6 miljard naar 7,7 miljard dollar. De prijs per aandeel die Oracle nu biedt, ligt wel nog een stuk boven de huidige waarde van het aandeel, dat rond de 17 dollar schommelt.
 
"Ons herziene bod weerspiegelt wijzigingen in de marktomstandigheden en in Peoplesofts marktwaarde", zo verklaarde Jeff Henley, Oracles bestuursvoorzitter en financieel directeur. Hij blijft echter benadrukken dat de beoogde overname een voordeel zou betekenen voor de aandeelhouders van beide ondernemingen.
 
Oracle bood oorspronkelijk 16 dollar per Peoplesoft-aandeel, en trok dat bod later op tot 19,50 dollar en twee weken later tot 26 dollar. Peoplesoft maakte vorige maand zijn financiële resultaten bekend, en die bleven (lichtjes) onder de verwachtingen van de analisten. De onderneming reageerde al negatief op de drie vorige geboden overnameprijzen van Oracle, en is nu ook niet van plan om toe te happen. Peoplesoft gaat ervan uit dat Oracle de onderneming schade wil toebrengen.
 
In de Verenigde Staten en in Europa lopen nog steeds onderzoeken naar de door Oracle nagestreefde overname, dat mogelijk een inbreuk zou vormen op de regels tegen monopolieposities.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-17T13:56:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.