2004 cruciaal voor IT-besteding in verticale sectoren

Volgens marktanalist IDC is 2004 een overgangsjaar voor de IT-besteding in West-Europese verticale markten. Sommige sectoren willen nog steeds besparen, terwijl andere opnieuw grotere bedragen investeren in IT.

Dit jaar zullen de it-bestedingen in de meeste West-Europese verticale markten geleidelijk groeien, zo voorspelt IDC. Maar die groei zal sterk variëren van sector tot sector en naargelang van de specifieke business-vraagstukken.
 
"De vraag naar it blijft dit jaar toenemen in de overheidssector. De budgetten in de gezondheidszorg groeit daarbij even sterk als die bij de lokale overheden", zegt Giuliana Folco, IDC's research-verantwoordelijke voor European Vertical Markets. Ook in de financiële sector (waaronder de banken) zullen de it-bestedingen dit jaar volgens Folco sterk groeien.
 
Ook in de telecomsector en de procesindustrie nemen de it-budgetten opnieuw toe, maar is de groei wel bescheidener. In de productiebedrijven worden de budgetten dit jaar zelfs nog iets kleiner. In 2005 gaan ze echter weer de hoogte in, zo voorspelt IDC. In de dienstensectoren blijft de vraag naar it ook dit jaar groter dan gemiddeld.
 
Volgens IDC moeten it-verkopers 2004 beschouwen als een overgangsjaar. Sommige verticale markten (zoals de productiebedrijven) trachten nog altijd zoveel mogelijk te besparen, terwijl bedrijven uit andere sectoren hun aandacht verleggen van kostenbesparingen naar de ontwikkeling van nieuwe, strategische toepassingen/oplossingen (bijvoorbeeld de banken) of naar een efficiënte integratie (telecom). IDC raadt it-bedrijven dan ook aan om hun aanbod aan te passen aan de verschillende verticale

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-28T13:12:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.