It-directeuren vrezen voor hun baan

Een derde van de it-directeuren in Nederland is bang zijn baan te verliezen. Dit wordt deels ingegeven dooor de huidge economische druk, maar meer nog door de angst overbodig te worden.

Met 34 procent ligt Nederland ver boven het Emea-gemiddelde (regio Europa, Midden-Oosten en Afrika) van 21 procent. Dit is de uitkomst van het nieuwste Storage Index-onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van Hitachi Data Systems onder IT-directeuren en -managers van grote en middelgrote bedrijven in het Emea-gebied. Uit het onderzoek blijkt zelfs dat 22 procent van de it-managers helemáál geen vertrouwen heeft in het behoud van zijn functie. Het Emea-gemiddelde ligt hier op 19 procent.
 
Deze angst is voor een deel te wijten aan de economische onzekerheid, alhoewel het percentage respondenten in Emea dat kostenreductie ziet als belangrijkste prioriteit, in zes maanden is gedaald van 61 naar 55 procent. De angst voor ontslag is meer gelegen in het feit dat ze bang zijn overbodig te worden. Dit doordat meer nadruk wordt gelegd op het vergroten van de organisatorische efficiëntie, hetgeen vaak een verkleining van het personeelsbestand tot gevolg heeft.
 
Behalve de angst voor baanverlies zorgt angst voor cybercriminaliteit, terroristische aanvallen en natuurrampen voor toenemende stress onder it-directeuren en -managers. 34 procent van de Nederlandse managers geeft aan dat databeveiliging hen regelmatig slapeloze nachten bezorgt. Beveiliging stoot hiermee het platgaan van systemenen (22 procent) van de eerste plaats. In Emea ligt het gemiddelde van managers die 's nachts wakker liggen door zorgen over beveiliging op 30 procent. Dit is een stijging van 10 procent vergeleken met een half jaar geleden
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-04T11:31:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.