Bedrijven zijn trouw aan ICT-dienstverlener

Ict-dienstverleners hoeven zich weinig zorgen te maken over hun bestaande klanten. Slechts weinig organisaties overwegen in de toekomst een andere ict-dienstverlener in te schakelen voor een soortgelijke opdracht. Dat blijkt uit grootschalig onderzoek dat Computable liet verrichten naar ict-dienstverlening. Voor het onderzoek benaderde bureau TNS Nipo bijna tweeduizend ict-managers en -professionals.

Bedrijven lijken redelijk honkvast te zijn als het gaat om het kiezen van een dienstverlener. Slechts achttien procent van de ict'ers is het eens of ‘helemaal eens' met de stelling ‘Ik overweeg de volgende keer voor een zelfde soort project een andere ict-dienstverlener in te schakelen.' Dat blijkt uit Computables jaarlijkse onderzoek naar het imago van ict-dienstverleners dat door TNS Nipo is uitgevoerd onder bijna tweeduizend ict'ers.

Tweederde van de ondervraagde managers en professionals staat er neutraal tegenover en nog eens zeventien procent is het oneens of ‘helemaal oneens' met de stelling. Het volledige onderzoek is terug te vinden in de ICT Services Guide 2009.

ICT SERVICES GUIDE 2009

Het jaarlijkse onderzoek maakt deel uit van de ICT Services Guide 2009. In opdracht van Computable voerde TNS Nipo het onderzoek in februari en maart uit onder 1913 ict-managers en ambitieuze ict-professionals.

In de gids, die op 15 mei verschijnt, worden onder andere per topic rapportcijfers gegeven voor dienstverleners die actief zijn in dat ict-deelgebied. Respondenten konden per topic alleen de bedrijven waarderen waarmee ze daadwerkelijk ervaring hadden opgedaan. Ook werden de respondenten algemenere vragen en stellingen voorgelegd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Doet me toch wel grimlachen, als ik denk aan de verhalen die momenteel de ronde doen over de waanzinnig agressieve acties, waarbij de ict dienstverleners elkaar overtroeven in kortingen om de klant te overtuigen de ander op straat te zetten.

Soep wordt dus niet zo heet gegeten, blijkt.

Als tweederde van de ondervraagde managers en professionals er neutraal tegenover staan "ik overweeg de volgende keer voor een zelfde soort project een andere ict-dienstverlener in te schakelen" en nog eens 18% is het eens is met de stelling, dan zou ik me wel degelijk zorgen maken. Neutrale mensen zijn over te halen om andere stappen te maken & samen met de anderen die wel degelijk andere stappen nemen, is dit 85%.


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-15T07:42:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.