Atos Nederland blijft achter bij de rest

In Nederland heeft ict-dienstverlener Atos Origin minder goed gepresteerd dan in andere landen waar het concern actief is. Dat blijkt uit de cijfers van het eerste kwartaal 2009. De Nederlandse tak verkocht in die periode voor 242 miljoen euro aan diensten. Dat is 8,5 procent minder dan een jaar geleden. De hele Atos Origin-groep boekte in dezelfde periode slechts 0,6 procent minder omzet en de omzet komt uit op bijna 1,3 miljard euro.

Het zijn vooral de divisies Consulting en Systems Integration die in Nederland hun verkopen zagen afnemen. Gezamenlijk boekten zij 21 miljoen euro minder omzet. De directie wijt dit aan de afnemende vraag en aan de tarieven die onder druk staan. De internationale concernleiding beraadt zich op maatregelen om indirecte en personeelskosten te besparen. De derde en grootste divisie van Atos Origin, Managed Operations, wist zijn omzet in Nederland vast te houden.

Buitenbeentje

De Nederlandse tak is al langere tijd een buitenbeentje van de Franse ict-dienstverlener. Zo kende Atos Origin Nederland over 2008 als enige landenorganisatie een daling van de omzet ten opzichte van 2007. Het jaar werd er afgesloten met een omzet van 1,06 miljard euro, een daling van 1,6 procent. In de overige regio's binnen het concern groeide de omzet. Bovendien leverden de Nederlandse activiteiten het concern in 2008 ruim dertig procent minder winst op dan een jaar eerder.

De Atos Origin-groep heeft vestigingen in heel Europa. De landorganisaties zijn zeer heterogeen en hun bedrijfsresultaten daardoor zeer verschillend. Vooral in het Verenigd Koninkrijk groeit de omzet sterk, in het afgelopen kwartaal met acht procent. Frankrijk, voor oorsprong de grootste markt voor de ict-dienstverlener, groeide bijna twee procent. Nederland scoort met een omzetdaling van 8,5 procent het slechtst.

Bij de kwartaalcijfers is rekening gehouden met de verkoop van de divisie Technical Automation aan branchegenoot Task24. Die werd half december 2008 aangekondigd.

Atos Origin Nederland wil niet reageren op dit bericht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Sjaak ga ergens anders flamen b.v op nujij.nl of ibood daar staan echt meer van dit soort kinderlijke reacties die alleen maar een uitlokking van negatief attitude proberen los te maken.

Vreemd dat er met geen woord wordt gerept over de probleemjaren in de UK. Toen moest er bakken geld overgeheveld worden naar de UK om ze daar uit de problemen te houden. Voordeel is wel dat de kwakkelende jaren in Nederland het vertrek van Kieboom hebben bespoedigd.

Still a happy atos-er !

Toch ongelofelijk dat DOETS (de schrijver van dit artikel) pas twee weken nadat de cijfers bekend gemaakt zijn dit artikel plaatst. Ook schijnbaar geen mening aan Atos gevraagd. Wat is dit voor een "journalist"? Ik heb hem al vaker een schop zien uitdelen.
Volgens mij heeft Atos NL al vaker aangegeven wat er aan de hand is en zelfs al in 2008 de eerste waarschuwingen gegeven over de economie en IT markt. Doe(ts) een keer je werk ipv twee weken achteraf herhalen wat er in internationale pers al lang heeft gestaan.

"Bovendien leverden de Nederlandse activiteiten het concern in 2008 ruim dertig procent minder winst op dan een jaar eerder".

Wat nog altijd de hoogste winst is van welk land dan ook, zowel in % als absoluut en je zou ook de winst over 2007 moeten bekijken zonder de meevallers, maar ja dat is voor DOETS teveel werk.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-04T16:01:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.