Vijf miljoen voor reclamecampagne Capgemini

Capgemini trekt dit jaar vijf miljoen euro uit voor een internationale reclamecampagne. De ict-dienstverlener wil met de zogeheten brandingcampagne de merknaam versterken en speelt zich vooral af op internet. Daarnaast wil het bedrijf klanten nog eens extra op het hart drukken dat Capgemini wil helpen de klant klaar te stomen voor de toekomst. De campagne richt zich op Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en India.

Samenwerken is het speerpunt in de brandingcampagne 'Together, Free your Energies', aldus een woordvoerder van Capgemini. ‘We willen bij de klanten benadrukken wat we doen en hoe we het doen. We denken dat we via een dialoog met onze huidige en potentiële klanten en het promoten van onze content en dienstenaanbod, ook onze ambitie laten zien.'

Internet is het belangrijkste medium in de campagne en wordt in alle vijf landen vooral gebruikt in de vorm van Google Adwords, zoekmachineoptimalisatie en banners die linken naar marktstudies en rapporten. Vanaf juni verspreidt Capgemini een serie filmpjes via internet waarin de verschillende uitdagingen waarmee bedrijven in het huidige economische klimaat te maken hebben aan bod komen. In Nederland worden ook radiospots ingezet.

Geen werving

De vijf miljoen euro kostende campagne richt zich niet op werving van nieuwe talenten. ‘Aan de andere kant zullen er wel professionals zijn die de campagne zullen zien', aldus de woordvoerder van Capgemini. ‘Zij zullen ook zien waar we voor staan en dat kan hen natuurlijk wel beïnvloeden bij het kiezen van een werkgever. Maar het is niet de opzet van de campagne. We richten ons op de zakelijke markt.'

De nieuwe brandingcampagne van Capgemini borduurt voort op de gelijknamige campagne die vorig jaar gevoerd werd. De nadruk lag destijds echter minder op internet en meer op billboards op bijvoorbeeld vliegvelden. De campagne is volgens de Capgemini-woordvoerder niet speciaal gericht op het huidige economische klimaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-28T09:24:00.000Z Nick Kivits
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.