'KPN is aantrekkelijkste ICT-dienstverlener'

Ict-dienstverlener KPN/Getronics heeft vergeleken met andere ict-bedrijven de meeste aantrekkingskracht en de beste reputatie. Dat blijkt uit onderzoek van Blauw Research. KPN/Getronics staat op de zesde plaats in de top honderd van aantrekkelijke bedrijven. Het bedrijf zou vooral goed scoren om zijn succes en soliditeit.

Andere ict-bedrijven die in de lijst voorkomen zijn Capgemini, IBM, Microsoft, HP en Google. Zo waarderen de ondervraagde professionals Capgemini vooral om het succes en de moderniteit. IBM zou naast a-bureaucratisch ook succesvol en solide zijn.

De honderdste plaats is voor Logica, dat volgens de onderzoekers steeds verder wegzakt. 'De kans dat Logica ook volgend jaar de top honderd haalt, is klein', aldus de analisten. 'Want als een bedrijf in één ruk van plaats 65 (in 2008) naar de honderdste plaats wegzakt, geeft dat te denken. Enkele jaren geleden was een exit uit de lijst voor Logica nog ondenkbaar.'

De onderzoekers ondervroegen tussen eind november 2008 en half februari 2009 ruim 4800 mensen van organisaties en instellingen uit de Nederlandse markt. De resultaten zijn gepubliceerd in de zogeheten Incompany 500. Van de respondenten heeft 83 procent een hbo-opleiding afgerond. De overige ondervraagden hebben een wo-diploma.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat was zeker voor de ontslagronde?

Hahaha, KPN heeft zeker wat steekpenningen betaald voor dit bericht.

Ik hoor van verschillende kanten alleen maar negative zaken over KPN m.b.t. ICT en dat was nog voor de ontslagronde.

Deze uitkomst is volstrekt onmogelijk, volstrekt.

Logica verdween vorig jaar ook al uit de door CRF gepubliceerde TOP ICT Werkgevers NL lijst. Zie crf.com

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-11T13:26:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.