Brazilië acht Microsoft niet schuldig

De overheid van Brazilië acht Microsoft niet schuldig aan antitrust-gedrag. Dit liet de regering van dat Zuid-Amerikaanse land vorige week weten. Daarmee sluit het een onderzoek van zes jaar af naar de bedrijfspraktijken van de Amerikaanse softwareproducent.

Dit onderzoek kwam voort uit een aanklacht uit 1998 van de Braziliaanse applicatieleverancier Paiva Piovesan. Dat bedrijf maakt een boekhoudpakket en claimt dat Microsoft op oneerlijke wijze concurreert.
 
Overigens omarmt de regering van Brazilië sinds eind vorig jaar in toenemende mate Linux. Zo migreert het 300.000 overheidscomputers van Windows naar dat open source besturingssysteem. President Luiz da Silva heeft een actief open source-beleid voor de publieke sector in zijn land. Microsoft-directeur Brazilië Emilio Umeoka ontkent dat dit zijn bedrijf omzet kost. Hij stelt dat het land zichzelf hiermee een achterstand van zo'n tien jaar aandoet. "Dit is niet de manier om een ontwikkelbasis op te zetten die tot export kan leiden; er zijn immers geen inkomsten uit iets dat gratis is", meent de topman.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-18T11:55:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.