Spanje presenteert IT-plannen EU op WCIT 2010

I amsterdam

De Europese Commissie presenteert tijdens het World Congres on IT (WCIT) 2010 de plannen voor de Europese ict-sector voor na 2010. Spanje maakt de plannen bekend. Het land is de eerste helft van 2010 voorzitter van de Europese Unie. Het congres wordt in mei 2010 gehouden in Amsterdam. Elke twee jaar vindt het congres plaats. In 2008 was Maleisië organisator van het evenement.

Het belangrijkste thema voor Spanje tijdens het voorzitterschap is 'voorzitter van de verbetering'. Het evenement WCIT zal een belangrijke rol spelen tijdens het voorzitterschap van Spanje, stelt de Spaanse staatssecretaris van ict Francisco Ros Perán. Hij is op bezoek in Nederland om met staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken te spreken.

De plannen die Spanje gaat presenteren heten 'de digitale weg naar verbetering'. Naast Spanje zijn ook Zweden en België betrokken bij de presentatie van de plannen. Deze twee landen zijn voor en na Spanje voorzitter van de Europese Unie.

De organisatoren van het congres verwachten ruim 2500 bezoekers. Zij bespreken hoe ict de maatschappij kan verbeteren. Op de laatste dag zetten de betrokkenen hun handtekening onder gemaakte afspraken. Onderwerpen die aan bod komen zijn internetveiligheid, e-overheid, zorg en waterbeheer.

Bescheiden

Staatssecretaris Heemskerk liet eerder in een interview weten dat hij blij is dat het congres in Nederland plaatsvindt. 'Het is een goede manier om de rest van de wereld te laten zien wat Nederland kan op het gebied van ict. We moeten daar zeker niet bescheiden in zijn. Ik heb er vertrouwen in dat de Nederlandse ict-branche profiteert van het evenement en veel belangrijke contacten zal leggen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-05T08:43:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.