Centric voegt in België zes bedrijven samen

Ict-dienstverlener Centric brengt zijn zes Belgische werkmaatschappijen onder in één juridische entiteit. Door alle ict-expertises samen te brengen, hoopt de onderneming sterker te worden en beter te kunnen inspelen op de wensen van de klanten. De nieuwe organisatie heet Centric Belgium NV en ziet op 1 januari 2010 het levenslicht. In het gecombineerde bedrijf werken 650 mensen, verdeeld over vijf locaties in Vlaanderen.

Centric Belgium richt zich op vier kernactiviteiten. IT Services beheert en optimaliseert ict-systemen en infrastructuur bij grote en middelgrote bedrijven. IT Professionals levert consultants. Software Engineering bouwt maatwerk-ict en IT Solutions bouwt juist standaard software voor nichemarkten. Het gecombineerde bedrijf boekte in 2008 een omzet van negentig miljoen euro, iets minder dan 10 procent van de totale omzet van het Centric-concern.

België

De ict-dienstverlener, met zijn hoofdkantoor in Gouda, is sinds 2001 actief op de Belgische markt. De organisatie nam toen de branchegenoot KSI International over. Daarna heeft Centric in België nog enkele andere advies- en/of ict-bedrijven over. Zo werd in 2007 het bedrijf Apem gekocht. De afwikkeling daarvan verliep echter niet vlekkeloos. 42 medewerkers werden door Centric na de overname ondergebracht in een aparte bv, die kort daarop failliet ging.

De Belgische woordvoerder van Centric was niet bereikbaar voor een reactie en de Nederlandse wilde over de voorgenomen samenvoeging geen mededelingen doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Waarom weer een negatief item toevoegen aan een nieuwsbericht over Centric.

Probeer eens een positieve berichtgeving na te streven.

Gerard Sanderink, de meerderheidsaandeelhouder van ICT-bedrijf Centric, wordt in België verdacht van fraude, oplichting en misbruik van vertrouwen. De rechtbank in Nijvel brengt de Twentse ondernemer direct in verband met een mogelijk frauduleus faillissement en heeft inmiddels aangifte gedaan bij het Belgische Openbaar Ministerie

Ik ben benieuwd hoeveel belgische werkeloze ict-ers deze operatie gaat opleveren bij onze zuiderburen?

Wel grappig om te zien hoe slecht Computable is ingelicht. Apem is niet in 2003 overgenomen maar in 2007. De rechtszaak welke na de overname is aangespannen tegen Centric door het openbaar ministerie naar aanleiding van de ontslagen is gewonnen door Centric. In Belgie is het namelijk zo dat de curator 20% van de verkoop opstrijkt van een failliete onderneming. Deze meneer had de boekwaarde wat "opgespekt".

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-10T10:11:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.