Axalto levert elektronische OV-kaart

Het East-West consortium, dat de aanbesteding voor de elektronische OV-kaart in Nederland heeft gewonnen, heeft leverancier Axalto gevraagd de smartcards te leveren.

In de pilot-fase gaat het om 1,4 miljoen kaartjes. Tegen 2006 zouden dat er twaalf miljoen moeten zijn. Een enkel kaartje geeft de passagier toegang tot alle vormen van openbaar vervoer in Nederland. Verwacht wordt dat zodra het project volledig geïmplementeerd is, er zo´n twee miljoen mensen per dag gebruik maken van het elektronische kaartje.

Het East-West consortium bestaat uit Accenture, MTRC Corporation, Thales en Vialis. De tender werd uitgeschreven door Trans Link Systems, een initiatief van Mobis en de vijf grootste vervoersbedrijven in ons land (NS, Connexxion, RET, HTM en GVB).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Heel leuk zo`n elektronisch kaartje maar wat gaan de functionaliteiten van dit pasje worden. 'Een enkel kaartje geeft de passagier toegang tot alle vormen van openbaar vervoer in Nederland', doet de huidige OV-jaarkaart dat ook al niet dan? Ben beniewd.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-22T14:09:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.