Time Warner onderzoekt Europese praktijken van AOL

Time Warner start een intern onderzoek om te bepalen of America Online de verliezen in Europa onjuist gerapporteerd heeft. Het gaat om de periode voor en kort na de fusie van AOL en Time Warner in 2001.

Dat meldt het Amerikaanse dagblad The Washington Post, die daarbij citeert uit stukken die door Time Warner openbaar gemaakt zijn. Gedurende de periode die nu onderzocht wordt leed de Europese divisie van AOL aanzienlijke verliezen het moederbedrijf America Online niet in haar eigen boekhouding opnam. Time Warner moet hierdoor wellicht haar eigen financiële resultaten herzien.
De verdachte boekhouding betreft de verkoop van een klein aandeel in AOL Europa aan Goldman Sachs Group, waardoor het eigendom van AOL in AOL Europa tijdelijk onder de 50 procent daalde. Aangezien het geen meerderheidsbelang meer had, rapporteerde AOL de resultaten van AOL Europa afzonderlijk van haar eigen financiële resultaten.
Het gemanouvreer kan ertoe geleid hebben dat de omzetcijfers en aandelenkoers van AOL voor de fusie met Time Warner in januari 2001 hoger waren dan werkelijk het geval was. Bovendien heeft AOL kort daarna het aandeel van Goldman weer teruggekocht om wederom grootaandeelhouder van AOL Europa te worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-29T13:09:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.