Oud-Ctac-baas Hogendoorn leidt HP Nederland

Ict-leverancier HP heeft Bart Hogendoorn benoemd tot directeur van HP Nederland. De nieuwe directeur vervangt Hans Daniels, die promoveerde naar de positie van directeur West-Europa. Hogendoorn was van mei 2008 tot begin 2010 ceo van SAP-dienstverlener Ctac, maar vertrok daar na onenigheid met de raad van commissarissen over de koers van het bedrijf. Daarvoor werkte hij tien jaar voor bedrijfssoftwareleverancier SAP.

Hogendoorn begint vanaf  7 juni 2010 bij HP. Hij werkt vanuit het Nederlandse hoofdkantoor in Amstelveen. Hij is ook benoemd tot vice president enterprise business, wat betekent dat hij zich bezighoudt met uitbesteding en de levering van hardware, software en diensten aan zakelijke klanten van HP in Nederland.

Volgens Daniels is zijn opvolger door zijn ervaring als landenmanager, commerciële achtergrond en inzicht en kennis van partnerbelangen, een geschikte kandidaat voor beide posities.

HP, dat zich voorheen voornamelijk op hardware richtte, zet zich steeds meer in op dienstverlening en het leveren van bedrijfssoftware. Het bedrijf nam in 2008 voor 13,9 miljard dollar de Amerikaanse dienstverlener EDS over en verdubbelde daarmee zijn dienstentak.

Ctac

Hogendoorn werkte voor zijn aanstelling bij HP als ceo van Ctac. Daar stapte hij begin 2010 op na een verschil van inzicht met de raad van commissarissen over het aansturen van de organisatie. De topman kreeg een vertrekpremie mee van bijna een miljoen euro. Lezers van Computable vonden dat bedrag te hoog en niet in verhouding staan tot de geleverde prestaties en de tijd dat de directeur bij het bedrijf in dienst was.

Ctac boekte over 2009 een verlies van 2,2 miljoen euro. De plotselinge contractbeëindiging van algemeen directeur Bart Hogendoorn drukte met 960.000 euro fors op het resultaat over dat jaar.

Voordat Hogendoorn aantrad bij Ctac, was hij van 2003 tot 2006 algemeen directeur van SAP Nederland. Van 2006 tot juli 2008 was hij werkzaam als senior vice president EMEA bij dat softwarebedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Da's niet zo'n mooi nieuws voor HP. De kracht van Bart ligt met name is hit-and-run acties op het gebied van licentie verkoop. HP zit met haar service organisatie momenteel in zwaar weer. Bart is hier niet de juiste man voor. Hij zal zijn vaste trucje uithalen: 1e week enkele managers ontslaan en iedereen laten beven. Daarna enkele "spionnen" aannemen. Ik verwacht zwaar weer voor HP met veel klantverlies en relatie schade.

@Peter, wow heb jij veel ervaring gehad met Bart?
Vaak is het wel zo dat deze topmannen in een beperkt gremium van Executive clubjes worden geronseld. De eigen naam en wat hij heeft verdiend is dan vaak belangrijker dan de geboekte resultaten. Wellicht gaat hij hier na een jaartje ook weer met een gouden handdruk en optie regelingen weg.
Succes gewenst aan alle HP (Sales)Managers.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-25T14:21:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.