'Kans op doorstart iRex is groot'

Diverse technologiebedrijven tonen interesse in de failliete e-readerfabrikant iRex Technologies. 'De kans is daardoor groot dat er een doorstart komt', meldt curator Martijn Kemps. Hij verwacht dat voor eind juli 2010 bekend is wie de activiteiten van iRex wil voortzetten. De curator zegt dat onder de geïnteresseerden geen Nederlandse en geen Amerikaanse partijen zijn.

iRex Technologies werd op 29 juni 2010 failliet verklaard door de rechtbank in Den Bosch. Het bedrijf, dat bekend is van de e-reader Iliad, verkeerde sinds begin juni 2010 in surséance van betaling. Het kon niet meer voldoen aan zijn financiële verplichtingen. Tegenvallende inkomsten in de Verenigde Staten hebben voor een geldtekort gezorgd.

Curator Kemps, advocaat bij juristenbureau Stassen & Kemps in Eindhoven, vertelt dat de failliete onderneming ruim tien miljoen euro schuld had. Deutsche Bank eist drie miljoen, diverse aandeelhouders eisen twee miljoen en bij de overige crediteuren staat in totaal meer dan vijf miljoen euro schuld uit.

Medewerkers

Er werken 28 mensen bij iRex. Kemps verwacht dat zij bij een doorstart hun baan behouden. 'Een doorstart zonder mensen is niet echt handig.'

iRex raakte in financiële problemen nadat vorig jaar een grote deal met de Amerikaanse boekwinkel Barnes & Noble niet goed uitpakte. De fabrikant moest langer dan gepland wachten op de goedkeuring van de Amerikaanse overheid om de elektronische apparatuur daar op de markt te mogen brengen. Daardoor lagen de apparaten niet voor kerst in de winkels en vielen verwachte inkomsten weg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik vrees een concurrentie van iPad. Die biedt toch ook e-reader software? Daarnaast lijkt de programeermogelijkheden bij iPad veel meer waardoor meer features gebouwd kunnen worden zoals koppelen met woordenboek enz.

Ipad concurrent....ja en nee

ja: - Kunt er boeken op lezen
- Zelfs in kleur
- Je kunt er nog veel meer mee!

Nee - Het beeld zou onrustiger zijn dan e-ink
- Battery-life is in principe een geheel boek.

ioad is niet meer dan een leuk stuk speelgoed. de dr800sg is een super apparaat om boeken mee te lezen. dat doe je niet met een ipad, gezien het slechte scherm tijdens daglicht en het gewicht. ik vind niet dat je die 2 kan vergelijken.

het is te hopen dat iemand doorgaat met irex, want de readers die ze hebben zijn van top kwaliteit.

Eind juli al. Geen nieuws?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-06T08:15:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.