Ministeries in 2011 over op e-factuur

Dit artikel delen:
Postbode

Ministeries worden verplicht om zich vanaf 1 januari 2011 aan te sluiten op Digipoort, het 'elektronische postkantoor' van de overheid voor e-facturen. In 2014 wil de Rijksoverheid 80 procent van de facturen elektronisch ontvangen en verwerken. De UWV en haar leveranciers maken daar op dit moment al gebruik van.

De Ministerraad heeft op 9 juli 2010 op voorstel van minister Van der Hoeven van Economische Zaken ingestemd met de verplichting voor ministeries om zich vanaf 1 januari 2011 aan te sluiten op Digipoort, het 'elektronische postkantoor' van de overheid voor e-facturen. Dat betekent dat bedrijven vanaf 1 januari 2011 hun facturen elektronisch kunnen indienen bij de Rijksoverheid.

In april van dit jaar lag het percentage digitaal verwerkte overheidsfacturen op 7 procent. Dat maakte Factuurwijzer toen bekend, een adviesorganisatie op het gebied van e-factureren.

Besparing

De overheid ontvangt jaarlijks ongeveer 10 miljoen facturen, waarvan 2 miljoen gericht aan de rijksoverheid. Volgens het ministerie van Economische Zaken levert het elektronisch factureren een vermindering van de administratieve lasten op die kan oplopen tot 8 miljoen euro per jaar. Voor e-facturen is een elektronische standaard vastgesteld die bedrijven moeten gebruiken bij het aanleveren van rekeningen.

Digipoort is het 'elektronische postkantoor' van de overheid voor bedrijven. Ieder bedrijf dat is aangesloten, kan digitaal informatie uitwisselen met de overheid. Digipoort zorgt dat de informatie van een bedrijf bij de betreffende overheidsorganisaties terechtkomt en dat informatie die een overheidsorganisatie verstuurt, wordt afgeleverd bij het juiste bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-12T11:29:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.