Forrester tempert verwachte groei ICT-uitgaven

Budget geld planning

Onderzoeksbureau Forrester stelt het groeipercentage voor ict-uitgaven in West- en Centraal-Europa naar beneden bij. Eerder voorspelde het onderzoeksbureau dat de uitgaven in 2010 met 5,7 procent zouden groeien vergeleken met een jaar eerder. Nu verwacht het onderzoeksbureau een groei van 4,1 procent. De analisten van Gartner stelden eerder al de verwachtingen voor 2010 naar beneden bij.

Net als de analisten van Gartner, stellen de onderzoekers van Forrester dat de financiële crisis in Griekenland en het langzame economische herstel de groei van de ict-uitgaven temperen. ‘Toch is het een erg hoog percentage gezien de Griekse financiële crisis en de langzame groei in de rest van Europa', schrijven de onderzoekers. De onderzoekers verwachten dat in 2010 ongeveer 392 miljard euro aan ict wordt uitgegeven.

De West- en Centraal-Europese geven het meeste geld uit aan hardware, namelijk 65 miljard euro. De uitgaven daaraan groeien het hardst met 7,4 procent. Daarna zorgt software voor de grootste omzet, namelijk 64 miljard euro.

Wereldwijde uitgaven

Ook de wereldwijde uitgaven aan ict stelt Forrester bij. ‘De vraag in het eerste kwartaal was sterk. We verwachten dat de ict-branche in de Verenigde Staten en wereldwijd herstelt. Toch zal de Europese ict-markt minder hard groeien dan in de eerdere voorspellingen', zegt analist Andrew Bartels. Voor de wereldwijde ict-markt wordt een groei van 7,8 procent verwacht. De Amerikaanse markt doet het beter met een verwachte groei van 9,9 procent.

Voorspelde ICT-uitgaven in 2010

2010

(Uitgaven in miljarden euro's)

Hardware

65

Telecom

53

Software

64

It-adviesdiensten

59

It-outsourcing

52

Bron: Forrester

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-22T13:42:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.