iRex maakt doorstart als IRX Innovations

De failliete fabrikant van e-readers iRex Technologies maakt een doorstart. De leverancier gaat verder onder de naam IRX Innovations. Dat is een nieuw bedrijf van iRex-directeur Hans Brons en twee zakelijke partners. De 24 medewerkers van het Eindhovense technologiebedrijf gaan mee naar de nieuwe onderneming. Dat bevestigt advocaat Peter Stassen, collega van iRex-curator Martijn Kemps die niet beschikbaar was voor commentaar.

De verkoop van de boedel aan het nieuwe bedrijf IRX Innovations is op 4 augustus 2010 goedgekeurd door de rechtercommissaris in Den Bosch, laat Stassen aan Computable weten. Het is onbekend welk bedrag voor de boedel is neergelegd.

Uit de uiteindelijke opbrengst worden de openstaande schulden van het oude bedrijf iRex Technologies voldaan. De advocaat vertelt wel dat de koopsom die het nieuwe IRX Innovations betaalt, bestaat uit een vast en een variabel deel. Het variabele deel is afhankelijk van de bedrijfsresultaten van de nieuwe onderneming over enkele jaren.

Zakelijke e-readers

IRX Innovations heeft inmiddels een overeenkomst gesloten met een Aziatisch bedrijf, waarschijnlijk voor de verkoop van bepaalde bedrijfsonderdelen. Stassen kan wel bevestigen dat er een deal is, maar doet geen inhoudelijke uitspraak. Hij vertelt wel dat IRX Innovations zich gaat toeleggen op de productie van zakelijke e-readers.

iRex Technologies werd op 29 juni 2010 failliet verklaard door de rechtbank in Den Bosch. Het bedrijf, dat bekend is van de e-reader Iliad, verkeerde sinds begin juni 2010 in surséance van betaling. Het kon niet meer voldoen aan zijn financiële verplichtingen. Tegenvallende inkomsten in de Verenigde Staten hebben voor een geldtekort gezorgd.

Tien miljoen schuld

Curator Kemps, advocaat bij juristenbureau Stassen & Kemps in Eindhoven, vertelde eerder aan Computable dat de failliete onderneming ruim tien miljoen euro schuld heeft. Deutsche Bank eist drie miljoen, diverse aandeelhouders eisen twee miljoen en bij de overige crediteuren staat in totaal meer dan vijf miljoen euro schuld uit. De curator stelde begin juli 2010 al dat de kans op een doorstart groot was.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

geweldig,moet helemaal naar de gort gaan,echt een beleid van nul komma nul

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-04T17:14:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.