IRX mikt op private labelling en dienstverlening

IRX Innovations, het doorstartbedrijf van de failliete e-readerfabrikant iRex Technologies, blijft alleen actief in de zakelijke markt. Bovendien wil de onderneming zijn producten niet alleen onder eigen merknaam verkopen. Andere leveranciers mogen de producten ook voorzien van hun eigen naam, het zogenoemde private labelling. Daarnaast wordt technische dienstverlening een belangrijke peiler van het nieuwe IRX Innovations, vertelt directeur Hans Brons.

'We hebben iRex Technologies in 2005 opgezet en richtten ons sindsdien al voornamelijk op de zakelijke markten', vertelt directeur Brons in een vraaggesprek met Computable. 'Van lieverlee verkochten we echter ook steeds meer aan consumenten, via winkels en andere retailkanalen. Dat gebeurde vooral vanaf 2009, met de opkomst van consumentenreaders. De verkoop via de detailhandel hebben we inmiddels helemaal stilgelegd.'

Private labelling en technische diensten

De directeur vertelt dat de fabrikant andere leveranciers gaat toestaan om de e-readers onder hun eigen merknaam in de markt te zetten. Dat heeft in vaktermen private labelling of OEM (original equipment manufacturer). Daarvoor heeft IRX Innovations inmiddels een overeenkomst gesloten met een Koreaans technologiebedrijf, waarvan Brons de naam niet wil noemen.

Een ander onderdeel van de nieuwe strategie is het leveren van technische diensten. De directeur legt uit dat dat betrekking heeft op de technologie van de beeldschermen van e-readers en op de opbouw van het fysieke product. 'Er zijn veel partijen geïnteresseerd in onze kennis en ervaring.'

IRX

Brons richtte de nieuwe onderneming IRX Innovations op samen met twee zakenpartners. Die neemt de boedel van het oude bedrijf iRex Technologies per 1 september 2010 over. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de schuldeisers, die gezamenlijk meer dan tien miljoen euro verwachten. Dat maakte de curator van de failliete fabrikant op 4 augustus bekend.

iRex Technologies werd op 29 juni 2010 failliet verklaard door de rechtbank in Den Bosch. Het bedrijf, dat bekend is van de e-reader Iliad, verkeerde sinds begin juni 2010 in surséance van betaling. Het kon niet meer voldoen aan zijn financiële verplichtingen. Onder meer tegenvallende inkomsten in de Verenigde Staten hebben voor een geldtekort gezorgd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goede avond.
Ik ben reeds enige jaren in het bezit van een IREX 800s en tot volle tevredenheid.Het is nu zo dat de prestaties van de accu sterk teruglopen dus ben ik op zoek naar een nieuwe accu.De toenmalige leverancier kan me er niet aan helpen dus zo kom ik bij U terecht in de hoop dat U dat wel kan.
Vr.groet.
P.de Graaff

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-05T16:00:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.