EU geeft 1,2 miljard euro aan ICT-onderzoek

De Europese Commissie stelt 1,2 miljard euro beschikbaar voor ict-onderzoek. De commissie roept wetenschappers en bedrijven op zich aan te melden voor vier onderzoeksprogramma's. De subsidie wordt uitgedeeld door het commissariaat Digitale Agenda, waarvan Neelie Kroes Eurocommissaris is.

Het gaat om de onderzoeksprogramma's The Future Internet, ICT for Energy Efficient Building, ICT for the Fully Electric Vehicle en ICT for Factories of the Future. De onderzoeksuitkomsten moeten bijdragen aan de Europese groei, aldus de commissie.

Het meeste onderzoeksgeld gaat naar het programma Factories of the Future: 160 miljoen euro, waarvan de helft voor ict-onderzoek is bedoeld en de andere helft naar onderzoek op het gebied van nanotechnologie. Het gaat dan bijvoorbeeld om onderzoek naar productieprocestechnieken voor de verbetering van  'groenere, gezondere en veiligere' consumentenproducten.

Naar het programma Future Internet gaat 90 miljoen euro. Wetenschappers die in aanmerking willen komen voor deze subsidie moeten onderzoek doen naar de beveiliging van netwerken en diensten-infrastructuren.

Voor het programma Energy-efficient Buildings is 85,5 miljoen euro beschikbaar. Het programma ICT for Green Cars krijgt 30 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-09T14:40:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.