Inter Access-topman De Meijer vertrekt alweer

Michel de Meijer heeft besloten zijn functie als directievoorzitter van Inter Access neer te leggen. Hij wordt per direct opgevolgd door Hans den Hartog, die tot en met maart 2010 financieel directeur bij Ordina was. De Meijer was pas vanaf 1 januari 2009 ceo. Volgens Inter Access is hij in goed overleg vertrokken.

De Meijer stond voor een moeilijke klus bij de automatiseerder, nadat het bedrijf in financiële problemen raakte. Na de helpende hand begin dit jaar van investeerder Rabo Participaties (Rapar), dat zijn belang uitbreidde tot een meerderheidsbelang, kwam Inter Access in rustiger vaarwater.

Dat was voor De Meijer aanleiding om de eindverantwoordelijkheid over te dragen aan een opvolger, aldus Inter Access. Dat is Hans den Hartog geworden, die jarenlang financieel directeur was bij Ordina en daar dit jaar afscheid nam.

De Meijer was sinds april 2008 als operationeel directeur werkzaam bij de dienstverlener en volgde op 1 januari 2009 Gerard Willemse op als directievoorzitter. Hij was voor zijn tijd bij Inter Access directeur van Getronics PinkRoccade.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De Meijer heeft er bij IA een zooitje van gemaakt. Hij heeft heel veel angst gezaaid bij de medewerkers en heeft zich niet met de business beziggehouden, waardoor de resultaten ver onder de doelstellingen liggen.
Hij werd beschermd door de vorige RvC, maar nu zij weg zijn, was zijn positie niet meer te handhaven.

Vreemde reactie van Jeroen. Michel de Meijer heeft 'het zooitje' juist opgeruimd, de IT-professionals eindelijk weer centraal gesteld en de tevredenheid van klanten aantoonbaar verbeterd. Erg jammer dat ie weggaat.

Ik ben het met Jeroen eens dat de man geen lintje verdient voor zijn "verdiensten." Het enige zooitje dat hij heeft opgeruimd is dat van de RvC door Willemse buiten spel te zetten en dat is hem aardig gelukt. Zijn aftreden hoort bij het spel waar wij alleen maar naar kunnen gissen..., RvC stapt op en nu ook de Meyer. Het riekt wel enorm met de cassatie voor de deur. Waar ik me zorgen om maak is de aanstelling van een financiële man voor de CEO functie. Ook dit heeft alle schijn tegen. Met alle respect voor zijn opvolger maar een bedrijf managen in dit stadium op basis van spreadsheets lijkt mij geen goed teken. Heeft vast wel weer een staartje.

Sinds de aanstelling van de Meijer is er alleen maar afgebouwd. Onder zijn leiding zijn een aantal onderdelen die niet tot een zogenaamde kerncompetentie behoorden weggesneden. Het probleem van de Meijer is dat hij geen inspirerende visie en doelstellingen heeft weten neer te zetten....hij wist mensen niet te binden aan het bedrijf. Zo is de binnen de bestaande salesforce 80% vertrokken binnen 1,5 jaar! en veel topproffessionals zijn uit eigen beweging weg gegaan. Bestond Inter Acces 2 jaar geleden nog uit 900 eigen medewerkers....het zijn er nu nog maar zo'n 400-450. Jammer om een mooi bedrijf langzaam maar zeker naar de afgrond zien te bewegen. Zijn aanstelling is zeker geen succes te noemen.

Het opstappen van Michel komt vlak voor de presentatie van het nieuwe organisatie plan die op dit moment door consultants van RAPAR wordt uitgewerkt. De presentatie staat voor medio oktober gepland. De timing van deze "opstappen" geeft te denken en het ergste vermoeden.

De nieuwe spreadsheetmanager komt van Ordina, waar het ook niet echt stabiel (financieel en management) is. Volgens geruchten staat Ordina op omvallen.

Momenteel is de overhead binnen IA ca. 19% en dit moet terug naar minder dan 16%, het middenmanagement (die met al die directeuren) weet nog niet wat de nieuwe organisatievorm voor hun gaat betekenen (ach, zitten ze zelf ook aan de verkeerde kant van de tafel bij een slechtnieuws gesprek).

Michel heeft de oude kliek redelijk uitgedund en dat was ook nodig. Ik vrees dat IA op redelijk termijn verkocht gaat worden en waarschijnlijk gaat die spreadsheet manager juist dat doen (worden dan IA a Ordina company?)

Het blijft mij verbazen hoe dit directie/management clubje elkaar in stand houd. Als directeur van Ordina/Getronics en noem alle andere toko's maar op heb je toch geen goeie staat van dienst. Als je kijkt naar de cijfers en het verloop van deze bedrijven kunnen ze niet alleen een gouden handdruk krijgen maar ook een nieuwe baan? Wil je als bedrijf dan zo graag kapot? Lijkt het wel op als je zulke mensen aan het roer zet.

Rapar is gewoon niet blij met deze investering en De Meijer was na zoveel verlies in 1/2 - 2010 ook niet echt meer aan te houden. Ik denk dat gerard willemse met 15% aandelen de tent uiteindelijk gewoon weer terug wil kopen als het bijna niks meer waard is.

Nu zullen alleen nog Luc Patist,Guusje Vermolen, michiel van vlimmeren het veld moeten ruimen en dan kan er weer gebouwd worden. Wel jammer, het had zo'n mooie club kunnen worden.

Michel, bedankt voor het harde werken. Jammer dat je er zelf voor hebt gekozen om niet te blijven om (alle) vruchten te kunnen plukken van de nieuwe strategie. Maar het is een begrijpelijke keuze op een logisch moment.

En Hans, welkom aan boord bij deze mooie club. Een logische stap van CFO naar CEO, zeker in jouw geval. En helemaal een mooie kans aangezien Inter Access aan de vooravond van verdere groei staat. Dat straalt altijd ook mooi op jou af.

Het is nepotisme zegeviert wederom. Het vm. managementteam dat Ordina door onmacht en gebrek aan strategisch inzicht naar de Filistijnen helpt krijgt waarachtig de kans om dat ook elders te doen....InterAccess, Task24 enz.
Hoe lang duurt het nog voordat stakeholders in het geweer komen ?! Deze mensen hebben wat mij betreft hun (buiten)kans gehad !

@Jeroen Slaats

Uw reactie heeft een bijzonder hoog suggestief gehalte waarbij onderbouwing ontbreekt, u koestert toch niet enige wrok tegenover het huidige management?

Een “bezopen siuatie”
Dit fantastische bedrijf staat wederom voor schut.
De CEO vetrekt met een fijne bonus vanwege het nodige "wegwerken".
Dit uiteraard naast zijn buitensporige jaarsalaris en natuurlijk een nette regeling. Hele units worden verkwanseld inclusief het werk. Met moeite binnengehaalde 'Top Professionals' haken af vanwege het gebrek aan visie.
Dit alles in afwachting van de strategie (en nu moet de strateeg er ook nog van door), wacht iedereen in spanning af! De 'boddies' van deze shop weten van niets en iedereen moet vooral zn mond houden.
Medewerkers lopen weg uit frustratie, en het merendeel van het management zit nog met de spreadsheets op schoot.
Gerard kom terug!! Je bent zeer WELKOM!

vanaf 2009 zaten er teveel mensen op de bank, dat holt een bedrijf (hoe gezond of ziek het is) van binnen uit.
Dat dit moest veranderen, behoeft mijn inziens geen verdere uitleg. De manier waarop een aantal mensen zijn weggewerkt is niet chigue geweest.

Piet heeft wel een punt, de positie van Michel is moeilijk geworden omdat ondanks lagere vaste lasten (rente) er onvoldoende resultaat wordt bereikt.

De RAPAR mensen werken nu een organisatieplan uit, dat zal - naar verwachting - een behoorlijke invloed hebben op de manier waarop IA nu georganiseerd is. Mijn vermoeden is dat het aantal managers / directeuren aanzienlijk zal slinken (wat een goede zaak is, kijk maar naar hun beslissingsbevoegdheid).

Snelle wisselingen aan de top zijn nooit goed voor de stabiliteit van een onderneming. Een vaste duidelijke visie en strategie helpt om een bedrijf beter te krijgen. Met snelle wisselingen van CEO's kan een organisatie een hoog ad-hoc gehalte krijgen en dat is killing voor een organisatie.

Een (spreadsheet)manager is nog geen ondernemer, maar we hopelijk geeft IA de nieuwe CEO wel een eerlijke kanms en wordt IA hopelijk snel weer een goed lopend bedrijf waar het leuk werken is.

Er is bijna niets meer over van het bedrijf waarvoor ik met plezier heb gewerkt. Het leveren van toegevoegde waarde, jaren het bestaansrecht van IA, is niet meer.

Iemand zonder visie gaat voor risicobeperking en dus detachering (bij voorkeur bij de overheid en de top 100 bedrijven). Niet echt een aanrader op de CV van Michel.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-16T12:46:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.