Inter Access ziet weer directielid vertrekken

Na bestuursvoorzitter Michel de Meijer blijkt nu ook directielid Han Dieperink Inter Access te verlaten. Hij wordt per 1 oktober 2010 algemeen directeur van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf, als opvolger van ad interim directeur Klaas Ooms. Dieperink was sinds 1994 lid van de hoofddirectie van Inter Access, waar hij de verantwoordelijkheid droeg voor strategie en business development. Hij heeft zich intensief bezighouden met het uitbouwen van het producten- en dienstenaanbod voor de lokale overheid.

Dieperink is verder - een nevenfunctie - lid van de raad van toezicht van Kennisnet en maakte eerder deel uit van het algemeen bestuur van de Kamer van Koophandel Gooi- en Eemland. Hij zal vanaf 1 oktober de leiding gaan voeren over het IMK (Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf). Deze organisatie met de hoofdvestiging in Huizen adviseert en ondersteunt ondernemers en professionele partijen die bij deze ondernemers betrokken zijn, bij het maken van beslissingen die bepalend zijn voor de bedrijfscontinuïteit.

Bij Inter Access is Dieperink het derde directielid dat in korte tijd vertrekt. Vorige week maakte de automatiseerder bekend dat Michel de Meijer, die nog niet zo lang aan het roer stond, als chief executive officer plaatsmaakt voor Hans den Hartog (ex-Ordina). Afgelopen april vertrok financieel directeur Cees van der Luijt. Zijn post is tijdelijk ingevuld door Kees van Rooden.

Schaduw

Inter Access kwam eind vorig jaar in financiële problemen. Na de helpende hand begin dit jaar van investeerder Rabo Participaties (Rapar), dat zijn belang uitbreidde tot een meerderheidsbelang, is het rustiger geworden. De automatiseerder verkocht een aantal niet-kernactiviteiten, zoals de SAP-tak en de Prodin-groep, om meer focus aan te brengen in de activiteiten infrastructuur, applicatiedienstverlening en oplossingen, in een aantal specifieke sectoren zoals de publieke sector en de zorg. Wel hangt nog de schaduw van oprichter en ex-grootaandeelhouder Gerard Willemse boven het bedrijf. Er loopt nog steeds een rechtszaak over een claim van 2,4 miljoen euro op Willemse. Deze claim wordt overigens door hem betwist. Bovendien valt niet uit te sluiten dat Willemse opnieuw pogingen zal doen om terug te keren bij 'zijn Inter Access'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De r***** verlaten het zinkende schip..... Wie weet een goede tip voor het nog zittende personeel om ook eens verder te gaan kijken dan je huidige werkplek.

Er zijn al opmerkingen in de markt dat men geen zaken meer wil doen met Inter Access omdat de continuiteit van dit bedrijf in gevaar is. Ik wil alle nog zittende personeelsleden adviseren zo snel mogelijk een andere job te zoeken. Het imago van IA is naar de knoppen.

...wel makkelijk om elke keer weer Gerard Willemse te "zwarte pieten"... terwijl er een prestigieuze RvC en een Bestuur al meer dan 2 jaar de lakens uitdeelde, met Rapar als de lachende derde. Allemaal met blijkbaar nogal wat boter op hun hoofd. De (pers-)strategie lijkt me meer dan duidelijk, een schuldige aanwijzen en deze alles in de schoenen schuiven en volledig vleugellam maken. Ik heb begrepen dat er op dit moment ook een intern (boeken-) onderzoek plaatsvind om nog meer dirt over Willemse te vinden over de voorgaande jaren. Dat gaat ze ongetwijfeld lukken. Ik hoop voor Gerard dat hij nog genoeg support en adem heeft om de strijd van deze Happy View te winnen. Lijkt me een lastige klus als je naar de staat van dienst en netwerk kijkt van de verantwoordelijke RvC heren. Goed gedaan jongens, ten kosten van een hoop huishoudens hebben jullie de eigen straatjes goed schoon weten te houden en kunnen weer ongestoord verder door.

Lees het net verschenen beursbericht over Ordina. De nieuwe CEO komt toch ook van Ordina. Hij zal het beleid van Ordina doortrekken bij IA. Wees maar blij dat IA de beursgang (nog) niet heeft gemaakt.

Wel heele rg makkelijk om een nieuwe CEO, die toevallig van ordina komt, nu ineens hiervoor verantwoordelijk te stellen.

denk dat de heer den Hartog heeft bewezen een goed bestuurder te zijn end at hij in elk geval het vertrouwen moet krijgen om een wending te geven aan de koers van IA.

Dit staat volledig los van hetgeen zich nu afspeelt bij Ordina, waar hij geen belangen meer in heeft.

Dhr Dieperink komt aan het roer te staan van een organisatie die MKB en professionele partijen adviseert en ondersteunt bij het maken van beslissingen die bepalend zijn voor de bedrijfscontinuïteit.

......alsof deze beste man daar zoveel verstand van heeft....de bedrijfscontinuiteit bij Inter Access is in het geding..en nu verlaat hij het schip.

Het zou pas echt stoer zijn als Gerard Willemse hier onder zijn eigen naam zou reageren in plaats van onder een andere naam..

tjonge lijkt DPA wel van een tijdje terug. Precies dezelfde ellende......

Ik ben het in ieder geval niet Kees!

Het feit dat Han zich al jaren staande heeft weten te houden ondanks roerige tijden zegt voldoende over hem.

Ik heb hem leren kennen als een betrokken directielid die er echt was voor IA. Nu IA uitgehold is en er geen ruimte is voor strategie lijkt het niet meer dan logisch dat Han zorgt dat zijn kennis en kunde elders wel effectief worden ingezet.

Wat een hoop tendentieuze onzin wordt hier verkocht... Met zulk soort stompzinnge opmerkingen doe je het bedrijf en zijn medewerkers, maar ook haar klanten ernstig tekort.

Ik ben ook niet blind, maar ze zijn met prima dingen bezig. Het feit dat Rapar een frisse wind laat waaien is prima. Of het vertrek van Han of Michel daarmee te maken heeft is tamelijk speculatief. Elke fase heeft een goede leiding nodig en de weg naar succes vergt de juiste capaciteit op het juiste moment. Dat zijn ze hun klanten, medewerkers (en hun gezinnen) verplicht.
Settlement van de erfenis of boedel uit het verleden verlangt, samen met de marktomstandigheden, gewoon dat de boel goed wordt opgeschud. Rapar biedt de gelegenheid zaken zeker te stellen voor de vele klanten en medewerkers van die toch succesvolle toko.

Chapeau met een hoofdletter "C", zeg ik!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-21T10:47:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.