Computable 100

Microsoft overtroeft IBM als zakenpartner

Deal

De lijst van 20 meest geliefde zakenpartners heeft dit jaar een nieuwe nummer één: ict-professionals doen het liefst zaken met Microsoft. Dat blijkt uit onderzoek door Motivaction in opdracht van Computable onder 1661 ict-professionals en -beslissers.

Net als vorig jaar staat Google op de derde plek van deze lijst. HP, dat vorig jaar spectaculair daalde van 1 naar 5, pakt weer een plaats terug. Capgemini/Sogeti maakt de top 5 compleet met één plaats winst.

De hoogste stijgers binnen de top 20-lijst zijn dit jaar Atos Origin (7), Apple (8) en Accenture (11). Al deze bedrijven stijgen vier plaatsen op de lijst van meest favoriete zakenpartners. Nieuwe binnenkomers zijn Centric (17), EMC (19) en VX Company (20).

Het onderzoek door Motivaction

1661 ict-professionals en -beslissers vulden in augustus 2010 online een enquête in. De deelnemers stelden een top 5 samen voor drie criteria: meest ideale zakenpartner, meest innovatieve bedrijf en aantrekkelijkste werkgever. Per vraag werd een lijst met 150 ondernemingen gepresenteerd die actief zijn in de Nederlandse ICT-markt (de werkgever van de respondent werd hier wanneer nodig uitgefilterd). Bij ieder criterium werd per bedrijf de totaalscore berekend door het aantal respondenten dat een bedrijf op de eerste plaats zette te vermenigvuldigen met vijf, het aantal respondenten dat het bedrijf op de tweede plaats zette met vier, enzovoort. De gebruikte lijst van ICT-dienstverleners werd verstrekt door financieel adviesbureau Mazars Berenschot Corporate Finance.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-11T08:43:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.